Image
Zengun bygger skola åt Hemsö.
Zengun bygger skola åt Hemsö. Bild: Hemsö

Zengunkoncernen bygger ny skola åt Hemsö

Bygg/Arkitektur RA Bygg, som ingår i Zengunkoncernen, har slutit avtal om uppförande av ny skolbyggnad med tillhörande idrottshall för Hemsö. Skolan byggs i Bagartorp, i stadsdelen Järva i Solna kommun.
Publicerad den 19 Februari 2020

RA Bygg har sedan tidigare ansvaret för inledande projektering i samverkan med Hemsö. Uppdraget har nu utökats med byggnation av byggnaderna, vilken kommer att genomföras som totalentreprenad i samverkan.

Skolbyggnaden och dess lokaler får en yta om cirka 3 350 kvadratmeter och ska inrymma 360 högstadieelever. Idrottshallen blir cirka 1 500 kvadratmeter. Byggnaderna beräknas stå klara i juni 2021.
– Samhällsfastigheter är ett viktigt och mycket intressant område där vi har ambitionen att vara en framstående aktör. Vi ser det som ett framtidsområde som Zengunkoncernen ska vara med och utveckla, säger Sture Nilsson vd för Zengunkoncernen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY