Image
Pembroke tecknar entreprenadavtal för nya Hästen 21 i centrala Stockholm.

Pembroke tecknar entreprenadavtal för nya Hästen 21 i centrala Stockholm

Bygg/Arkitektur Pembroke fördjupar sitt samarbete med Zengun och tecknar ett entreprenadavtal för nybyggnationen av Hästen 21. Projektet omfattar totalt cirka 40 000 BTA.


Lundellska skolan i Uppsala.

Zengun och Hemsö bygger om tidigare universitetslokaler till gymnasieskola i Uppsala

Bygg/Arkitektur Zengun och Hemsö har skrivit totalentreprenadskontrakt i samverkan för ombyggnation av det kommunala gymnasiet Lundellska skolan i Uppsala. Projektet ska ligga i framkant gällande hållbarhet, med minimalt koldioxidavtryck och där återbruk i högsta grad ska tillämpas.


Fabege påbörjar Haga Norra Kvarter 1.

Fabege startar första kontorskvarteret i Haga Norra

Bygg/Arkitektur Fabege påbörjar nu nästa etapp av stadsutvecklingen i Haga Norra genom uppförandet av det första kontorskvarteret. Ett projekt med stark miljöprofil och arkitektur som flirtar med den industriella känslan med återbrukat tegel med patina, stora spröjsade fönster och tidlösa materialval. Haga Norra Kvarter 1 planeras stå inflyttningsklart i början av 2024 och kommer ha en yta på cirka 31 500 kvadratmeter kommersiella lokaler fördelat på åtta våningar.


Zengun får i uppdrag att bygga Alstoms huvudkontor i Västerås.

Zengun får bygguppdrag i Västerås

Bygg/Arkitektur Zengun har utsetts av Round Hill Capital att bygga Alstoms nya huvudkontor i Västerås. Det innebär ett viktigt steg för att bredda Zenguns närvaro i Mälardalen.


Sizes rekryterar Anna-Carin Bjelkeby från Zengun som ny CFO.

Sizes rekryterar från Zengun

Karriär Industriella tillverkaren av flerbostadshus, Sizes, förstärker. Anna-Carin Bjelkeby, tidigare på Zengun Group AB, kliver in i rollen som CFO.


Kajsa Flack går till Zengun.

Zengun stärker bolagsledningen

Karriär Kajsa Flack tillträder som ny arbetschef.


Mick Salonen Högberg blir ny vd för Zengun.

Han tar över Zengun efter Sture Nilsson

Karriär Styrelsen i Zengun har utsett Mick Salonen Högberg till ny vd och koncernchef från och med 1 januari 2021. Han tar över efter Sture Nilsson som blir ny vd för Byggpartner.


Forskaren i Hagastaden.

Vectura samarbetar med Zengun i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Vectura har tecknat avtal med Zengun avseende projektering och planering av nybyggnationen Forskaren i Hagastaden. Ambitionen från båda parter är att samarbetet fortsätter i en byggentreprenad. Den nya byggnaden kommer att bli ett nytt innovationscenter inom life science och beräknas stå klar för inflyttning årsskiftet 2023-2024.


Anna-Carin Bjelkeby.

Därför lämnar toppchefen

Bolag Zengun är en av de större byggentreprenörerna i Stockholm. Huvudfokus är kommersiella fastigheter men i portföljen finns även bostadsprojekt och projekt inom offentlig sektor. Antalet medarbetare är cirka 220 och nettoomsättningen 2,6 miljarder kronor. För Fastighetssverige beskriver ekonomi- och finansdirektören Anna-Carin Bjelkeby varför hon lämnar företaget och vad hon ska göra i framtiden.


Anna-Carin Bjelkeby.

Zengun tappar ekonomi- och finansdirektör – grundare ersätter

Karriär Anna-Carin Bjelkeby, ekonomi- och finansdirektör på Zengun lämnar sitt uppdrag på egen begäran. Hon kvarstår i rollen till den 31 augusti.


Gårdsvägen i Arenastaden, visionsbild.

Zengun bygger Fabeges nya huvudkontor

Bygg/Arkitektur Efter en inledande projekteringsfas har Zengun och Fabege nu slutit avtal om ombyggnation av en kontorsfastighet på Gårdsvägen i det växande området Arenastaden i Solna. Kontraktet har ett ordervärde om drygt 140 miljoner kronor.


Zengun bygger skola åt Hemsö.

Zengunkoncernen bygger ny skola åt Hemsö

Bygg/Arkitektur RA Bygg, som ingår i Zengunkoncernen, har slutit avtal om uppförande av ny skolbyggnad med tillhörande idrottshall för Hemsö. Skolan byggs i Bagartorp, i stadsdelen Järva i Solna kommun.


Ulf Jonsson.

Segulah säljer allt i Zengun – Jonsson största ägare igen

Bolag Segulah Fond V har ingått avtal med grundarna och övriga minoritetsägare om försäljning av Segulahs innehav i Zengun. Byggentreprenören Zenguns grundare Ulf Jonsson blir därmed åter majoritetsägare i bolaget.


Zengun påbörjar stor bostadsbyggnation i Haga Norra.

Zengun påbörjar bostadsbyggnation i Haga Norra för Brabo och Fabege

Bygg/Arkitektur Zengun har slutit avtal om att starta byggnationen av drygt 420 lägenheter som påbyggnad ovanpå Bilias nya anläggning i Haga Norra, Solna. Beställare är bostadsutvecklaren Brabo i samverkan med Fabege. Tillsammans utgör detta den första etappen av det stora stadsbyggnadsprojektet Haga Norra.


Sture Nilsson (till vänster) blir ny vd i Zengun efter Ulf Jonsson.

Vd-byte i Zengun

Karriär Styrelsen i Zengun Holding Group AB har utsett Sture Nilsson till ny vd och koncernchef från och med 1 februari 2019. Han tar över efter Ulf Jonsson som valt att övergå till en mer operativ roll som senior projektchef.


Zengun bygger för Fabege

Bygg/Arkitektur Efter en inledande projekteringsfas har nu Zengun slutit avtal med Fabege om uppförande av en ny komplett fullserviceanläggning åt Bilia i Haga Norra, Solna. Kontraktet har ett ordervärde om drygt 800 miljoner kronor och utgör den första etappen av det stora stadsbyggnadsprojektet Haga Norra.


Zengun rekryterar från Veidekke

Karriär Sture Nilsson har rekryterats till en nyinrättad roll som Chief Operating Officer (COO) för Zengun.


Zengun köper RA Bygg

Bolag Zengun stärker sin position i Stockholm genom att köpa RA Bygg.


Aros och Zengun inleder samarbete

Bygg/Arkitektur Aros och Zengun har tecknat en avsiktsförklaring avseende samverkansentreprenad för genomförandet av cirka 125 bostäder i projektet Ordonnansen V, på Gärdet i Stockholm.


”Mer motiverad än någonsin”

Bolag Ulf Jonsson återvänder som vd i Zengun trots flera försök att hitta en extern vd. Därför har man inte prickat rätt: ”Har en väldigt speciell affärsmodell”.