Image
Zengun påbörjar stor bostadsbyggnation i Haga Norra.
Zengun påbörjar stor bostadsbyggnation i Haga Norra. Bild: Zengun

Zengun påbörjar bostadsbyggnation i Haga Norra för Brabo och Fabege

Bygg/Arkitektur Zengun har slutit avtal om att starta byggnationen av drygt 420 lägenheter som påbyggnad ovanpå Bilias nya anläggning i Haga Norra, Solna. Beställare är bostadsutvecklaren Brabo i samverkan med Fabege. Tillsammans utgör detta den första etappen av det stora stadsbyggnadsprojektet Haga Norra.
Publicerad den 19 Mars 2019

Projektet inleds med en påbyggnad av stomme och fasad som skall vara på plats i samband med färdigställandet av Bilias anläggning 2021. Bostäderna byggs i två kvarter med sammantaget drygt 420 lägenheter och med en yta om cirka 31 000 kvadrateter.
– Vi är väldigt glada för det fortsatta förtroendet att vara med och utveckla Haga Norra. Zengun är helt baserat på nära och personliga samarbeten med våra kunder. Vår ambition är att detta samarbete mellan alla inblandade parter skall resultera i en fantastiskt lyckad byggnation av lägenheter samtidigt med vårt färdigställande av Bilias stora anläggning, säger Sture Nilsson, vd för Zengun.

Modernt, uttrycksfullt och med en egen identitet – det har varit utgångspunkten för gestaltningen av kvarteret som nu byggs. Genom en blandning av bostäder, moderna kontor och handel tillsammans med Bilias anläggning ska Haga Norra bli en levande och hållbar stadsdel.
– Vi brinner för stadsutveckling och att skapa aktiva och hållbara stadsdelar. I Haga Norra får vi möjligheten att utveckla framtidens boende med egna konceptet Brabo Aktiv i kombination med klassiska stadskvalitéer. Samarbetet med Zengun och det nya avtalet är ett viktigt steg för projektet, vi sätter stort värde på det engagemang och den långsiktighet som Zengun står för. Att arbeta med öppenhet och förtroende är alltid nycklar till framgång, säger Fredrik Mattsson, vd för Brabo.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige