Image
Mick Salonen Högberg blir ny vd för Zengun.
Mick Salonen Högberg blir ny vd för Zengun. Bild: Zengun

Han tar över Zengun efter Sture Nilsson

Karriär Styrelsen i Zengun har utsett Mick Salonen Högberg till ny vd och koncernchef från och med 1 januari 2021. Han tar över efter Sture Nilsson som blir ny vd för Byggpartner.
Publicerad den 7 December 2020

Sture Nilsson kvarstår i koncernen till dess att överlämningen är genomförd. I samband med ledningsförändringen så initieras en omorganisation av bolaget i syfte att ytterligare befästa den företagskultur och de framgångsfaktorer som varit grunden till den starka utveckling Zengun haft sedan starten för elva år sedan.

– Mick Salonen Högberg tar nu steget upp från vd-uppdraget i dotterbolaget Roland Anderssons Bygg Aktiebolag (RA Bygg) och blir vd och koncernchef för hela Zengun Group AB. Han har en gedigen bakgrund i branschen, har med framgång arbetat på nästan alla positioner i bolaget, kan vårt bolags DNA i grunden och är med sina personliga egenskaper sällsynt väl rustad för att axla ledarskapet. Det är med full tillförsikt jag ser fram emot nästa fas i den spännande resa som bolaget varit på sedan starten 2009. Jag vill också, på mina egna och bolagets vägnar, tacka Sture för det han bidragit med till Zengun genom åren och som han nu lämnar vidare till Mick och våra fantastiska medarbetare, säger styrelseordförande Jan Örnevik.

– Zengun är ett bolag som vuxit snabbt och med god kontroll. Jag kom in i Zengun redan vid uppstarten 2009 och har varit med under hela tillväxtresan. Fortsatt tillväxt är ett självklart mål och en utmaning jag med stor respekt och tillförsikt antar. Vi ska bygga vidare på det som tagit oss dit vi är idag. Våra värdeord: Kunskap, Affärsmannaskap och Gemenskap är lika självklara att vårda på vägen till framtiden som det mindset vi alltid bär med oss – att vara i ständig utveckling, jobba med och för varandra, växa som individer, team och bolag med fullt fokus på leverans. Jag är stolt, ödmjuk och väl förberedd inför uppgiften, säger Mick Salonen Högberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige