Image
Zengun får i uppdrag att bygga Alstoms huvudkontor i Västerås.
Zengun får i uppdrag att bygga Alstoms huvudkontor i Västerås. Bild: Zengun

Zengun får bygguppdrag i Västerås

Bygg/Arkitektur Zengun har utsetts av Round Hill Capital att bygga Alstoms nya huvudkontor i Västerås. Det innebär ett viktigt steg för att bredda Zenguns närvaro i Mälardalen.
Publicerad den 11 Oktober 2021

– Det känns fantastiskt att få bidra till utvecklingen av Finnslätten och till byggnationen av Alstoms nya globala teknik- och innovationscenter. Att vi dessutom får göra det på en ny marknad för Zengun gör det extra roligt, säger Kajsa Flack, arbetschef på Zengun.

Den moderna byggnaden på 10 400 kvadratmeter kommer att vara direkt kopplad till Alstoms befintliga tillverknings- och testanläggning på fastigheten och kommer att inrymma företagets nya globala teknik- och innovationscenter med över 600 anställda. I fokus är nästa generations energieffektiva elektriska framdrivningssystem för att möjliggöra rena transporter inom järnvägs- och fordonssektorn.

– Round Hill Capital är glada över att ha tecknat ett hyresavtal med Alstom för att leverera en högkvalitativ kontorsbyggnad i Västerås, vilket är ett av de största kommersiella hyresavtalen som tecknats i Sverige hittills i år. Vi är också glada över att ha utsett Zengun som byggentreprenör som, likt oss, stödjer vår hyresgästs strategiska ambition att förverkliga visionen för utvecklingen, säger Fredrik Salman, Investment Associate på Round Hill Capital.
Byggstart är planerad omgående med färdigställande under andra kvartalet 2023.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige