Image

”Göteborg 35:a i världen”

Event Professor Robert Huggins från Cardiff University gav på Lokalmarknadsdagen i Göteborg en smygtitt ur den kommande undersökningen World Knowledge Competitiveness Index. Av 500 undersökta regioner placerar sig Göteborg på plats 35. Men Stockholm kommer ännu högre.
Publicerad den 25 September 2013
Robert Huggins. Bild: Nicklas Tollesson
Robert Huggins.

Undersökningen har tagit hänsyn till ett drygt 20-tal parametrar, som utbildningsnivå, forskning och utveckling, inkomstnivå, produktivitet och så vidare.

Göteborgs starkaste parameter är den höga andelen sysselsatta inom ingenjörskap kopplat till fordonsindustrin.

Däremot tappar Göteborg när det gäller arbetslöshet.

Sammantaget blir det alltså en 35:e plats för Göteborg på listan, som toppas av en region i Kalifornien, på andra plats kommer Bryssel.

- Göteborgs resultat är bra. Av europeiska regioner är ni elva, konstaterade Robert Huggins.

När Robert Huggins och hans kollegor jämförde länder i Global Competitive Index kom Sverige på plats 4, efter Schweiz, Singapore och Finland.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige