Image

Einarsson slog sönder myter om Göteborg

Event Henrik Einarsson, BRG:s chef för omvärldsanalys, slog på Lokalmarknadsdagen sönder myten om att utvecklingen går så mycket långsammare i Göteborg än i Stockholm och Malmö.
Publicerad den 25 September 2013
Henrik Einarsson Bild: Nicklas Tollesson
Henrik Einarsson

Utifrån tillväxtparametrarna invånare, sysselsättning, BRP (”regional bruttonationalprodukt”), lönesumma och produktivitet konstaterade Henrik Einarsson att Göteborg sedan år 2000 vinner i kategorierna lönesumma och produktivitet, kommer tvåa när det gäller sysselsättning (efter Malmö) och BRP (efter Stockholm) och sist när det gäller invånartillväxten.

- Två guld och två silver är ändå en bra utdelning i fem viktiga parametrar, konstaterade Henrik Einarsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Parkeringsytor i innerstaden blir kulturparker

Bygg/Arkitektur Attraktiv mark i innerstaden används ofta som parkeringsplats. Men vad händer när bilarna försvinner? Arkitektfirmorna har börjat drömma om hur de vill att staden ska se ut och taket är högt. Fastighetssverige har tittat på ett kontors dröm om en sådan parkeringsyta och fått en pratstund med vd:n om framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige