Image

Stenas utländska marknader – otrolig expansion och kris

Event Stena Fastigheters utländska marknader pendlar från starka expansionsmarknader – till krisande marknader med svindlande vakansgrader. Bolagets vd Christel Armstrong beskrev läget på Lokalmarknadsdagen.
Publicerad den 25 September 2013
Henrik Saxborn och Christel Armstrong Darvik frågades ut av Carin Hjulström. Henrik Saxborn och Christel Armstrong Darvik frågades ut av Carin Hjulström.

Christel Armstrong Darvik och Castellums vd Henrik Saxborn blev utfrågade av moderatorn Carin Hjulström på Lokalmarknadsdagen.

Christel Armstrong Darvik menade att marknaden i Houston, USA, är väldigt expansiv.

- Det sker en sådan expansion att man nästan får hålla i hatten när man är där. Vi hade tänkt lämna Houston, men vi kunde inte låta bli att investera när marknaden är som den är.

- Nu bygger vi 16 000 kvadratmeter kontor, varav hälften redan är uthyrt. Vi räknar med att hyra ut resterande ytor före årsskiftet.

Värre är det i Holland.

- Det är jättetufft, vakansgraden är över 20 procent. I vårt bestånd är det 28 procent. Men jorden brukar inte gå under, och det är klart att det finns affärsmöjligheter också på en sådan marknad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige