Image
Filip Elland, Karin Mizgalski, Klara Appelqvist och Nickie Excellie samtalade om bolagens hållbarhetsutmaningar på Stora Hållbarhetsdagen.

Så ser fastighetsjättarna på sitt hållbarhetsansvar

Energi/miljö Fastigheter utgör en stor del av utsläppen idag och som mäktig fastighetsägare har man ett stort ansvar. Hållbarhetscheferna för några av fastighetsbjässarna berättade på Fastighetssveriges event Stora Hållbarhetsdagen om sitt arbete inom området.


Visbys takåsar.

Almedalensvep: Politik och näringsliv möts fortfarande

Event Är Almedalen lika viktig som mötesplats? Är fysiska möten verkligen nödvändiga? Och vad får man ut av att träffas en vecka om året i Visby? När Fastighetssverige var på plats under Almedalsveckan i slutet av juni pratade vi med flera olika profiler inom fastighets- och byggbranschen, här kan du läsa vad några av dem svarar på kring varför ett forum som Almedalen fortfarande behövs.


Almedalen är över och Fastighetssverige lämnar årets upplaga med mersmak i munnen.

Almedalen – mötesplats med mersmak

Event Efter fyra soldränkta dagar fyllda av intressanta seminarier, mingel och spännande möten har det blivit dags att ta farväl av årets Almedalen.


Tillställningen avslutades i den fantastiskt ljumma gotländska sommarkvällen på Kasais takterrass.

Almedalsmiddag i hållbarhetens tecken

Event Fastighetssverige bjöd, tillsammans med Corporate Fiber, under tisdagskvällen på middag för en skara experter inom hållbarhet. Flertalet ansvariga på fastighetsbolag och aktörer inom bland annat återbruk träffades och umgicks på Kasai i centrala Visby.


Eddie Ekberg och Jonas Slättung är på väg till Almedalen.

Fastighetssverige på väg till Almedalen

Event När denna artikel publiceras är Fastighetssveriges representanter på väg till Gotland och Almedalen.
Nu ser vi fram emot några dagar av trevligt umgänge med vännerna i fastighetsbranschen och en och annan oväntad story.


Lina Hann.

Comeback i Almedalen för Nordbygg

Event Mindre än ett år tills mässan Nordbygg drar i gång är det full fart på planeringen. Flera spännande nyheter är på gång och det är stort intresse från branschen. Just nu ligger bokningsläget på 70 procent.


Sveriges snyggaste kontor
Axis Communications vann 2020 års upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor. I dag öppnar nomineringen för årets upplaga av den populära tävlingen.

Sveriges Snyggaste Kontor 2021: I dag öppnar nomineringen!

Event På Stora Kontorsdagen den 24 mars utsågs Axis Communications huvudkontor i Lund till Sveriges Snyggaste Kontor 2020. Och i dag öppnar nomineringen till årets upplaga som får sitt avgörande i samband med Stora Kontorsdagen på At Six i Stockholm den 18 november.


Martin Filipsson.

Mäklaren spår att popsporten kommer växa i branschen: "Det är ingen fluga"

Event Padel har vuxit explosionsartat i popularitet de senaste åren och benämns ofta som Sveriges snabbast växande sport – utvecklingen har också gett eko i fastighetsbranschen där allt fler aktörer satsar på padelhallar. Martin Filipsson, franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Malmö, spår att den snabbväxande sporten bara kommer växa i betydelse inom branschen, något han berättade mer om under Fastighetsmarknadsdagen Skåne.


Nomineringarna till Kundkristallen har kommit.

Här är de nominerade till Kundkristallen

Event Det är hyresgästerna själva som bestämmer när Sveriges bästa hyresvärdar ska utses. Nu står det klart vilka fastighetsbolag som har möjlighet att vinna årets Kundkristaller, som delas ut av Aktiv Bo.


På grund av den ökande smittspridningen blir vårens fyra första mötesplatser digitala.

Vårens första mötesplatser blir digitala

Event Vårens fyra första mötesplatser blir digitala. Deltagarna kommer att erbjudas en hög grad av interaktivitet och nätverksmöjligheter med marknadens modernaste möteslösning.


På grund av den ökande smittspridningen har ett antal mötesplatser flyttats fram ytterligare. "Din hälsa kommer i första hand", säger Rolf Andersson, vd på Fastighetssverige, Lokalnytt.se och Nordic Property News.

Nya datum för vårens seminarier – igen

Event Som ett resultat av den fortsatta virusspridningen har Fastighetssverige och lokalnytt.se valt att flytta fram vårterminens mötesplatser ytterligare. Se alla nya datum här nedan.


Stora Kontorsdagen
På grund av corona-krisen har Fastighetssverige valt att flytta en stor mängd mötesplatser från i höst till våren 2021.
"Din hälsa kommer i första hand", säger Rolf Andersson, vd på Fastighetssverige, Lokalnytt.se och Nordic Property News.

Här är alla datum till Branschens mötesplatser våren 2021

Event Vårterminen 2021 blir extra mötesintensiv då vi tvingats flytta fram många av våra populära mötesplatser från i höst till våren. Här nedan kan du se en förteckning över vårens event – välkommen att anmäla dig till dina bransch-mötesplatser redan nu.


Expo Real genomförs 14-15 oktober.

Expo Real genomförs som hybridevent

Event Den stora fastighetsmässan Expo Real i Tyskland kommer i år att genomföras som en hybridkonferens, både fysiskt och digitalt.


Efter att ha flyttat fram vårens mötesplatser till i höst, på grund av corona-pandemin, är Fastighetssverige nu redo för en intensiv höst.

Livet efter corona – Fastighetssverige redo för intensiv seminariehöst

Event På Fastighetssverige förstod vi tidigt att vi skulle tvingas skjuta fram de flesta av vårens och sensommarens populära mötesplatser för fastighetsbranschen. Ett intensivt arbete har gett resultat – här ser du nu höstens seminarieprogram.


Nordbygg senareläggs på grund av corona.

Nordbygg senareläggs tills september 2020

Event Efter regeringens beslut att begränsa allmänna sammankomster kommer Nordbygg flyttas fram och genomföras i september 2020 istället för 21-24 april som tidigare var planerat.


Magnus Huss, marknadsområdesdirektör Mitt på Akademiska Hus, kommenterar Biomedicums Mipim-nominering.

Akademiska Hus tagna på sängen av Mipim-nomineringen: "Känns fantastiskt"

Event Akademiska Hus enorma laboratorieanläggning Biomedicum är årets enda svenska bidrag i prestigefyllda Mipim Awards. Här berättar Magnus Huss, marknadsområdesdirektör på Akademiska Hus, mer om nomineringens betydelse


Biomedicum är nominerat i kategorin Best Healthcare development.

Mipim Awards: En svensk finalist

Event Akademiska Hus Biomedicum i Stockholm är det enda svenska bidraget i prestigefyllda Mipim Awards.


Johan Skoglund, Pernilla Ramslöv, Annica Ånäs och Petter Bengtsson.

Fastighetstätt på Årets vd

Event Under gårdagskvällen presenterades vinnarna i utmärkelsen Årets vd.


Se bilderna från Stora Kontorsdagen

Event Stora Kontorsdagen bjöd på en rad intressanta dragningar, diskussioner, mingel och prisutdelning i Sveriges Snyggaste Kontor.


Fredrik Wirdenius får priset Hållbart Ledarskap 2019.

Wirdenius prisas för hållbart ledarskap

Event NMC Nätverket för hållbart näringsliv tilldelar Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan, priset Hållbart Ledarskap 2019. Han får priset bland annat för sitt sätt att driva hållbarhetsarbetet som en integrerad del av verksamheten och för sitt mod att sätta ambitiösa hållbarhetsmål. Detta har gett ringar på vattnet internationellt genom att företaget har positionerat sig i toppskiktet på den globala branschrankningen.