Image
Ulrika Hallengren.
Ulrika Hallengren. Bild: Axel Ohlsson

Wihlborgs: Rejält ökat förvaltningsresultat

Bolag Fortsatt ökat resultat och stärkt position för Wihlborgs som visar upp fina siffror när halvårsrapporten presenteras.
Publicerad den 8 Juli 2019

Delårsrapport Wihlborgs jan-jun 2019:

# Hyresintäkterna ökade med 11 procent till 1 475 Mkr (1 330)
# Driftsöverskottet ökade med 11 procent till 1 063 Mkr (957)
# Förvaltningsresultatet ökade med 29 procent till 873 Mkr (679)
# Periodens resultat uppgår till 927 Mkr (923), motsvarande ett resultat per aktie om 6,03 kr (6,00)

– Vi inledde året starkt och den fina utvecklingen har fortsatt. Vi ser en fortsatt god ökning av hyresintäkterna, ett stigande driftsöverskott och ett förvaltningsresultat som under andra kvartalet ökar med hela 32 procent, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

– Vår aktivitet är högre än någonsin i alla delar av verksamheten. Vi tecknar fler nya hyreskontrakt än någonsin och våra projektinvesteringar är fortsatt rekordhöga. Under första halvåret har vi dessutom gjort transaktioner till ett värde av totalt 4,4 miljarder kronor. Detta är strategiska försäljningar och förvärv som stärker vår position på marknaden och ger oss goda utvecklingsmöjligheter även framöver.

– Vi håller fast vid vår strategi – att äga, förvalta och utveckla kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Genom vårt fokus och vår höga aktivitet hjälper vi våra hyresgäster att växa och bidrar till att regionen kan fortsätta utvecklas. Det är det som gör att också Wihlborgs kommer att fortsätta växa.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige