Image
M2 Asset Management, som kontrolleras av Rutger Arnhult, och Gårdarike tecknar i den andra tranchen.
M2 Asset Management, som kontrolleras av Rutger Arnhult, och Gårdarike tecknar i den andra tranchen. Bild: Istock/Corem

Corem plockar in miljard till balansräkningen

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Corem Property stärker sin balansräkning genom att genomföra en riktad en nyemission om 1 020 miljoner kronor. Teckningskursen är 9,60 kronor per B-aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.
Publicerad den 18 Juli 2024

Emissionskursen är 3,5 procent lägre än den volymvägda snittkursen för stamaktien under de tio senaste handelsdagarna (9,95 kronor) och 6,8 procent under stängningskursen den 17 juli. Emissionen genomfördes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande genomfört av Nordea, SEB och Swedbank.

Nyemissionen genomförs i två trancher, en nuvarande som godkänts av styrelsen och en kommande som kräver extra bolagsstämma.

M2 Asset Management, som kontrolleras av vd Rutger Arnhult, och Gårdarike som ägs av Urban Terling tecknar i den andra tranchen, som stämman ska godkänna. En extra stämma väntas klubba igenom den tranchen omkring den 14 augusti.

Den första tranchen tecknas av befintliga samt nya svenska och institutionella investerare såsom Alcur Fonder, Handelsbanken Fonder och Länsförsäkringar Fondförvaltning.

Corem motiverar beslutet med emissionen med att man ytterligare vill stärka fastighetsbolagets finansiella flexibilitet och minska räntekostnaderna.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige