Image
Ulrika Hallengren.

"Ingen anledning för oss att bli vilda"

Bolag Wihlborgs lämnar bakom sig ett relativt positivt kvartal och har redan fått en bra start på nästa. Med det i ryggen så känner sig vd:n Ulrika Hallengren tryggare för framtiden, det blir ingen dramatik. Men fokus framåt är fortsatt att utveckla de egna fastigheterna och projekten. Tillväxt genom förvärv är mer av en tillfällighet säger hon när hon presenterar andra kvartalsrapporten för 2024.


Ulrika Hallengren.

Ökat driftöverskott för Wihlborgs – men förvaltningsresultatet lägre

Bolag Hyresintäkterna ökade för Wilhlborgs under det andra kvartalet med 7 procent till 1 032 miljoner kronor. Driftsöverskottet ökar till 764 miljoner kronor vilket är det högsta resultatet någonsin för ett enskilt kvartal. Det här motsvarar en tillväxt med 6 procent och en överskottsgrad om 74 procent. Räntekostnaderna ökar också, vilket gör att förvaltningsresultatet minskar med 6 procent till 460 miljoner kronor.


Kranen 4 i Malmö.

Wihlborgs hyr ut till polisutbildning i Malmö

Uthyrning Malmö universitet har tecknat avtal om 4 900 kvadratmeter i Kranen 4 i Dockan, Malmö, där polisstudenter kommer att utbildas från och med hösten 2025. Avtalet omfattar tio år.


Fastighetskvinnan
Vi möter vd:arna Biljana Pehrsson, Johanna Skogestig, Ulrika Hallengren och Ylva Sarby Westman i ett inspirerande talkshow-samtal på Fastighetskvinnan den 5 september.

Fastighetskvinnan: Talkshow – kvinnorna i toppen

Fastighetskvinnan Den 5 september är det dags för Fastighetskvinnan – ett av årets allra främsta inspirationsseminarier – på Grand Hôtel i Stockholm. Under dagen möter vi några av branschens tyngsta kvinnliga vd:ar i ett inspirerande talkshow-format.


Wihlborgs tecknar nya avtal i Medeon i Malmö.

Nya avtal i Medeon Science Park i Malmö

Uthyrning I sommar flyttar medicinteknikföretaget Rubin Medical till Medeon Science Park, forskningsparken som ägs av Malmö stad och Wihlborgs. Den befintliga hyresgästen Swedencare utökar samtidigt sina ytor. Avtalen omfattar totalt cirka 1 000 kvadratmeter.


Värdshuset 2 i Hyllie byter händer.

Schroder säljer till Wihlborgs

Transaktioner Wihlborgs har förvärvat fastigheten Värdshuset 2 som är belägen ovanpå Hyllie station i Malmö, i direkt anslutning till Malmö Arena och shoppingcentret Emporia. Fastigheten blir med sina mindre kontorslokaler ett viktigt komplement till Wihlborgs befintliga utbud i området. Säljaren är Schroder Real Estate.


Galoppen 1 kommer bli totalt 10 000 kvadratmeter.

Wihlborgs bygger Caldics nya HK för 264 miljoner kronor

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett 20-årigt avtal med livsmedelsföretaget Caldic Ingredients Nordic om en ny anläggning på 10 000 kvadratmeter på Galoppen 1 i Fosie i östra Malmö. Caldic flyttar både fabrik och kontor till anläggningen, vilket omfattar cirka 90 arbetstillfällen. Tillträde äger rum hösten 2025.


Ulrika Hallengren.

Hundraåringen tror på ljusning runt hörnet

Bolag Oavsett vad som händer härnäst ska Wihlborgs stå redo säger vd Ulrika Hallengren på presentationen av första kvartalsrapporten. Bolaget som i år firar 100 år kan också glädjas åt en rekordstart på 2024, samtidigt som foten fortfarande ligger lätt på bromsen.


Ulrika Hallengren.

Wihlborgs minskar förvaltningsresultatet

Bolag Wihlborgs redovisar ett lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna uppgick till 1 040 miljoner kronor (971), en ökning med 7,1 procent mot föregående år.


Fastigheterna Node och Bricks i Lund.

Wihlborgs hyr ut 4 800 kvadratmeter på Ideon i Lund

Uthyrning Wihlborgs har tecknat avtal med två företag om totalt 3 800 kvadratmeter i Cube (Nya Vattentornet 4) på Mobilvägen i Lund. I grannfastigheten Bricks (Nya Vattentornet 3) flyttar en offentlig hyresgäst in på 1 000 kvadratmeter.


Wihlborgs fastighet Sufflören 4 i Hyllie.

Wihlborgs tecknar åttaårigt avtal i Hyllie

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett åttaårigt avtal med Region Skåne som samlokaliserar Hjälpmedelsverksamheten till fastigheten Sufflören 4 i Hyllie. Fastigheten, som förvärvades för ett drygt år sedan med hög vakans, är därmed fullt uthyrd.


Ulrika Hallengren.

Ulrika Hallengren: "Närheten till marknaden är avgörande"

Bolag Avslutningen på 2023 var en ganska aktiv period för Wihlborgs del, med rekordhögt värde på nytecknade hyresavtal under det fjärde kvartalet. Bolaget hade även stora uppsägningar men också en positiv nettouthyrning i kvartalet. Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs, fick på tisdagsmorgonen presentera ett bokslut som innehåller både toppar och dalar.
– Det har varit en period av stora förändringar.


Wihlborgs bygger åt Dachser.

Wihlborgs bygger ny anläggning till Dachser i Landskrona

Uthyrning Wihlborgs kommer att uppföra en anläggning på 9 600 kvadratmeter till logistikföretaget Dachser i östra Landskrona på fastigheten Bilrutan 5. Hyresavtalet omfattar femton år med tillträde årsskiftet 2024/2025.


Ulrika Hallengren.

Minskat förvaltningsresultat för Wihlborgs

Bolag Fastighetsbolaget Wihlborgs redovisar ett lägre förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, kommenterar det fjärde kvartalet så här:
– Räntekostnaderna ökade betydligt och räntenettot uppgick till -273 miljoner kronor, vilket gav ett förvaltningsresultat om 366 miljoner kronor i kvartalet.Vi hade även stora uppsägningar men summerar återigen en positiv nettouthyrning i kvartalet, denna gång med 18 miljoner kronor.


Fastigheten Hundkojan 10 i Fosie.

Wihlborgs förlänger hyresavtal med Bravida

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett nytt avtal med service- och installationsföretaget Bravida i Hundlokan 10 i Fosie om 4 400 kvadratmeter. Under det kommande året kommer lokalerna att genomgå en omfattande ombyggnation med modernisering av kontorslokaler och nya, energieffektiva tekniska installationer.


Wihlborgs fastighet Posten 1 i Helsingborg.

Djursjukhus flyttar in i postterminalen

Uthyrning Under hösten 2024 öppnar Awake Djursjukhus i Wihlborgs fastighet, tillika den tidigare postterminalen (Posten 1) i Gåsebäck i södra Helsingborg. Den stora efterfrågan på kvalificerad veterinärvård ligger bakom expansionen. Avtalet omfattar 2 000 kvadratmeter och 15 år.


Wihlborgs fastighet Boplatsen 3 i Fosie, Malmö.

Wihlborgs tecknar avtal med bland annat Wesafe i Fosie

Uthyrning Wihlborgs fastighet Boplatsen 3 i Fosie i sydöstra Malmö får nu ett antal nya hyresgäster. IT-företaget Wesafe IT, reklambyrån Mortensen Media, billeasingföretaget Athlon Sweden och logistikföretaget Scan Global Logistics är några av dem.


Wihlborgs får High Court som hyresgäst i Malmö Börshus.

Wihlborgs får High Court som hyresgäst i Malmö Börshus

Uthyrning När Malmö Börshus (Börshuset 1) i Malmö slår upp dörrarna år 2025 efter en omfattande renovering är det Malmöbaserade konferensaktören High Court som kommer att bedriva restaurang, konferens och coworking.


Wihlborgs bygger för privatägda Nordsjællands Grundskole & Gymnasium (NGG) i Hørsholm.

Wihlborgs bygger skola utanför Köpenhamn

Bygg/Arkitektur Wihlborgs kommer att uppföra en ny skolbyggnad till privatägda Nordsjællands Grundskole & Gymnasium (NGG) i Hørsholm norr om Köpenhamn med plats till 1 500 elever och anställda.


Kontorshuset Vista i Hyllie.

Mercedes-Benz flyttar in i Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Uthyrning När Wihlborgs kontorshus Vista (Bläckhornet 1) står klart i slutet av 2025 flyttar Mercedes-Benz Sverige och Mercedes-Benz Finans Sverige in på totalt 2 100 kvadratmeter.