Image
Wihlborgs har nya planer för att skapa ett kommersiellt kvarter som blir en ny port till Dockan och Västra Hamnen i Malmö.

Här är Wihlborgs plan för nytt kommersiellt kvarter i hamnen

Bygg/Arkitektur Fastighetsbolaget är i ett tidigt skede med ett projekt som kan innebära att 15 000 kvadratmeter och ett nytt landmärke tillförs Dockan-området i Västra Hamnen. Fastighetssverige berättar mer.


Ulrika Hallengren.

Ulrika Hallengren: "Närheten till marknaden är avgörande"

Bolag Avslutningen på 2023 var en ganska aktiv period för Wihlborgs del, med rekordhögt värde på nytecknade hyresavtal under det fjärde kvartalet. Bolaget hade även stora uppsägningar men också en positiv nettouthyrning i kvartalet. Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs, fick på tisdagsmorgonen presentera ett bokslut som innehåller både toppar och dalar.
– Det har varit en period av stora förändringar.


Wihlborgs.

Wihlborgs genomför förändringar i koncernledningen

Bolag I syfte att öka framdriften i verksamheten och förtydliga befintliga arbetssätt även formellt genomför Wihlborgs mindre förändringar i organisationen. Förändringarna innebär dels att ekonomi- och finanschef och projekt- och utvecklingschef utses till vice vd, dels att en ny, affärsnära roll inrättas, vilket innebär att antalet personer i koncernledningen minskar.


Wihlborgs bygger åt Dachser.

Wihlborgs bygger ny anläggning till Dachser i Landskrona

Uthyrning Wihlborgs kommer att uppföra en anläggning på 9 600 kvadratmeter till logistikföretaget Dachser i östra Landskrona på fastigheten Bilrutan 5. Hyresavtalet omfattar femton år med tillträde årsskiftet 2024/2025.


Cdon lämnar sitt kontor i Wihlborgs Baltzar City i centrala Malmö och kommer endast ha kvar ett kontor i Stockholm.

Cdon lämnar Wihlborgs i Malmö

Uthyrning E-handelsbolaget Cdon kommer att centralisera sin verksamhet till Stockholm vilket innebär att kontoret i Malmö som man hyr av Wihlborgs läggs ned under 2024.


Ulrika Hallengren.

Minskat förvaltningsresultat för Wihlborgs

Bolag Fastighetsbolaget Wihlborgs redovisar ett lägre förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, kommenterar det fjärde kvartalet så här:
– Räntekostnaderna ökade betydligt och räntenettot uppgick till -273 miljoner kronor, vilket gav ett förvaltningsresultat om 366 miljoner kronor i kvartalet.Vi hade även stora uppsägningar men summerar återigen en positiv nettouthyrning i kvartalet, denna gång med 18 miljoner kronor.


Fastigheten Hundkojan 10 i Fosie.

Wihlborgs förlänger hyresavtal med Bravida

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett nytt avtal med service- och installationsföretaget Bravida i Hundlokan 10 i Fosie om 4 400 kvadratmeter. Under det kommande året kommer lokalerna att genomgå en omfattande ombyggnation med modernisering av kontorslokaler och nya, energieffektiva tekniska installationer.


Nordea förlänger hos Wihlborgs i Malmö.

Nordea förlänger hos Wihlborgs i Malmö

Uthyrning Nordea förlänger sitt avtal i Östersjön 1 på Carlsgatan i centrala Malmö med tio år. Nu ska lokalerna fräschas upp och planlösningen ändras för att skapa en ännu bättre kundupplevelse.


Wihlborgs fastighet Posten 1 i Helsingborg.

Djursjukhus flyttar in i postterminalen

Uthyrning Under hösten 2024 öppnar Awake Djursjukhus i Wihlborgs fastighet, tillika den tidigare postterminalen (Posten 1) i Gåsebäck i södra Helsingborg. Den stora efterfrågan på kvalificerad veterinärvård ligger bakom expansionen. Avtalet omfattar 2 000 kvadratmeter och 15 år.


RO-Gruppen Wihlborgs Värjan 12.

Wihlborgs och RO-gruppen bygger tillsammans i Helsingborg

Bygg/Arkitektur RO-Gruppen ska i samverkan med fastighetsbolaget Wihlborgs utföra en om- och tillbyggnation av en fastighet på Berga Företagsområde, industriområdet strax norr om Helsingborg centrum.


Wihlborgs hyr ut 62 000 kvadratmeter i Høje Taastrup.

Wihlborgs hyr ut 62 000 kvadratmeter i Høje Taastrup

Uthyrning Wihlborgs har tecknat ett tioårigt hyresavtal med en större dansk verksamhet om 62 000 kvadratmeter på Girostrøget 1 i Høje Taastrup. Hyresavtalet träder i kraft den 1 maj 2024 och fastigheten ska under hyrestiden genomgå en omfattande modernisering.


Wihlborgs fastighet Boplatsen 3 i Fosie, Malmö.

Wihlborgs tecknar avtal med bland annat Wesafe i Fosie

Uthyrning Wihlborgs fastighet Boplatsen 3 i Fosie i sydöstra Malmö får nu ett antal nya hyresgäster. IT-företaget Wesafe IT, reklambyrån Mortensen Media, billeasingföretaget Athlon Sweden och logistikföretaget Scan Global Logistics är några av dem.


Kvartetten.

Wihlborgs Kvartetten får Telia som hyresgäst

Uthyrning I oktober 2024 flyttar Telia och Telias IT-bolag Telia Cygate in i Wihlborgs nybyggda kontorshus Kvartetten. Avtalet omfattar 1 900 kvadratmeter och huset är därmed fullt uthyrt.


Vista, Bläckhornet 1, Hyllie.

Laziza öppnar ny restaurang i Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Uthyrning Restaurangen Laziza etablerar sin tredje Malmörestaurang i Vista, Bläckhornet 1, i Hyllie.


Wihlborgs får High Court som hyresgäst i Malmö Börshus.

Wihlborgs får High Court som hyresgäst i Malmö Börshus

Uthyrning När Malmö Börshus (Börshuset 1) i Malmö slår upp dörrarna år 2025 efter en omfattande renovering är det Malmöbaserade konferensaktören High Court som kommer att bedriva restaurang, konferens och coworking.


Wihlborgs bygger för privatägda Nordsjællands Grundskole & Gymnasium (NGG) i Hørsholm.

Wihlborgs bygger skola utanför Köpenhamn

Bygg/Arkitektur Wihlborgs kommer att uppföra en ny skolbyggnad till privatägda Nordsjællands Grundskole & Gymnasium (NGG) i Hørsholm norr om Köpenhamn med plats till 1 500 elever och anställda.


Kontorshuset Vista i Hyllie.

Mercedes-Benz flyttar in i Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Uthyrning När Wihlborgs kontorshus Vista (Bläckhornet 1) står klart i slutet av 2025 flyttar Mercedes-Benz Sverige och Mercedes-Benz Finans Sverige in på totalt 2 100 kvadratmeter.


Rubinen 1.

Wihlborgs hyr ut stort i Helsingborg

Uthyrning Wihlborgs hyresgäst Nowaste Logistics tecknar avtal om ytterligare 6 900 kvadratmeter i Rubinen 1 på Väla södra i Helsingborg.


Elefanten 40 ligger på Storgatan mitt i centrala Malmö.

Candy Crush-bolaget flyttar till Wihlborgs

Uthyrning Svenskgrundade spelutvecklaren King, bakom mobilspelen Candy Crush Saga och Farm Heroes Saga, skriver ett 10-årigt avtal med Wihlborgs. Det nyrenoverade kontorsutrymmet i Elefanten 40, som kommer stå klart för inflyttning i början på nästa år, ligger på Storgatan mitt i centrala Malmö och omfattar en yta på 1 500 kvadratmeter.


Ulrika Hallengren.

Rekordhöga hyresintäkter för Wihlborgs

Bolag Rekordkvartal för Wihlborgs hyresintäkter i Q3. Bolaget har även ökat driftöverskottet med 22 procent under perioden januari–september.