Image
Värdshuset 2 i Hyllie byter händer.
Värdshuset 2 i Hyllie byter händer. Bild: Catella

Schroder säljer till Wihlborgs

Transaktioner Wihlborgs har förvärvat fastigheten Värdshuset 2 som är belägen ovanpå Hyllie station i Malmö, i direkt anslutning till Malmö Arena och shoppingcentret Emporia. Fastigheten blir med sina mindre kontorslokaler ett viktigt komplement till Wihlborgs befintliga utbud i området. Säljaren är Schroder Real Estate.
Publicerad den 27 Maj 2024

Wihlborgs har sedan tidigare fyra fastigheter i Hyllie: Dungen (Gimle 1), Origo (Bure 2), Kvartetten (Pulpeten 5) och Vista (Bläckhornet 1). Sistnämnda är klar för inflyttning i slutet av 2025.

Värdshuset 2 var den första kontorsbyggnaden att uppföras i Hyllie, 2011. Entrén vetter mot Hyllie stationstorg och i bottenplan finns välbesökta lokaler som Pressbyrån och fyra restauranger. De största hyresgästerna sett till yta är Folktandvården, K-prefab, Numera Mässor och NKT HV Cables AB. Fastigheten har en uthyrningsbar area om 3 900 kvadratmeter och av dessa är knappt 1 400 kvadratmeter kontor vakant.

Byggnaden har idag höga driftskostnader och energiklass G. Wihlborgs ser dock en tydlig energibesparingspotential och kommer att genomföra en rad åtgärder för att förbättra byggnadens energiprestanda.

Kontorsfastigheten förvärvas för ett underliggande fastighetsvärde om 180,5 miljoner kronor och genomförs som en bolagsaffär. Tillträde sker den 31 maj. Säljaren är Schroder Real Estate Kapitalverwaltungsgesellschaft mbH på uppdrag av Schroder Nordic Real Estate Fund.
– Denna fastighet har ett unikt läge i Hyllie och blir ett fint tillskott till vårt bestånd i området. Nu kommer vi att genomföra ett antal driftsförbättringar i fastigheten och ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder lokaler med en lite annan sammansättning än vårt övriga utbud i denna attraktiva stadsdel, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige