Image
The Corner.

Peab säljer kontorsfastighet i Malmö till Annehem

Ekonomi/Finansiering Peab har idag tecknat avtal om försäljning av kontorsfastigheten The Corner i Malmö. Köpare är Annehem Fastigheter och försäljningen sker till ett underliggande fastighetsvärde om 420 miljoner svenska kronor.


Ikano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö.

Ikea Property hyr 7 800 kvadratmeter av Ikano Bostad

Uthyrning Ikea Property blir nya hyresgäster i Ikano Bostads kontorsfastighet Klipporna i Hyllie i Malmö. Förhyrningen är tecknad på tio år och omfattar totalt cirka 7 800 kvadratmeter.


Kontorshuset Vista i Hyllie.

Mercedes-Benz flyttar in i Wihlborgs kontorshus Vista i Hyllie

Uthyrning När Wihlborgs kontorshus Vista (Bläckhornet 1) står klart i slutet av 2025 flyttar Mercedes-Benz Sverige och Mercedes-Benz Finans Sverige in på totalt 2 100 kvadratmeter.


Arkitektvision av Vista.

Veidekke bygger nästa fas av Wihlborgs Vista-kontor i Hyllie

Bygg/Arkitektur På uppdrag av Wihlborgs bygger Veidekke kontorshuset Vistas nästa fas i form av våningarna 13 till 23.


På fastigheten bakom Wihlborgs kommande kontorsprojekt Vista ska Granitor bygga bostäder. Projektet har varit seglivat än så länge och nu föreslås markreservationen förlängas ännu en gång.

Utdraget bostadsprojekt får förlängd markreservation igen

Bygg/Arkitektur Granitor ska bygga bostäder kloss an till Wihlborgs kommande kontorsprojekt Vista – men det kommer dröja innan allt står klart. Fastighetssverige berättar mer.


Hyllie

Wästbygg nära markanvisning för 16 000 kvadratmeter kontor

Bygg/Arkitektur Bolagets planer ligger inom samma område i Hyllie där övriga byggrätter har tilldelats till Granitor för kontor samt Sveaviken och Obos/Klarabo för bostäder. Fastighetssverige berättar mer.


Vista är ett av Wihlborgs största pågående projekt och det håller nu på att uppföras i Hyllie. Beräknat färdigställande är i slutet av 2025. Vd:n Ulrika Hallengren berättar mer om projektet som försenats på grund av de senaste årens turbulens.

Vista-förseningen kommer kosta Wihlborgs 200 000 i månaden

Bygg/Arkitektur Wihlborgs får en förlängd så kallad byggnadsskyldighet av Malmö kommun för Hyllies nya landmärke Vista, som kommer att bli bolagets största och högsta kontorshus. Förlängningen kommer dock med en extra utgift för bolaget i form av en summa som ska betalas varje månad så länge byggnadsskyldigheten inte är uppfylld. För Fastighetssverige berättar Wihlborgs vd Ulrika Hallengren mer om projektets framdrift efter det att den efterlängtade byggstarten kunde ske i mars i år.


Vy från Bomullsgatan över den nya sporthallen.

Ny sporthall i Malmö byggs av NCC

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Malmö Stadsfastigheter uppföra en ny multisporthall i Hyllie i södra Malmö. Parterna har tillsammans planerat och budgeterat projektet och nu påbörjas bygghandlingsprojektering. Planerad byggstart är efter sommaren.


Genetor coworking öppnar i The Corner i Hyllie.

Genetor öppnar i Hyllie

Uthyrning I Hyllie öppnar nu Genetor sin fjärde coworkinganläggning i byggnaden The Corner, bara två minuters promenad från Citytunneln.


Hyllie Terrass.

Skanska hyr ut till Ahlsell i Hyllie Terrass

Uthyrning Nu ska Ahlsell hyra in sig på kontorshuset Hyllie Terrass. Ahlsell, som är den ledande tekniska distributören i Norden inom
installationsprodukter, verktyg och maskiner flyttar in och skapar ett Öresundskontor för delar av sina centrala funktioner.


Mindpark expanderar i Hyllie i Malmö.

Mindpark expanderar och öppnar 20 nya kontor i Hyllie

Uthyrning Mindpark fortsätter sin tillväxtresa genom att öppna nya kontors- och konferensrum i Hyllie.
– Äntligen får vi möjlighet att öppna upp för fler coworkers, säger Emelie Andersson, manager Mindpark Hyllie.


Det kommer dröja några år innan Trekantstomten i Hyllie får en klar användning och kan markanvisas.

Markanvisningstävling för "Trekantstomten" ligger flera år bort

Bygg/Arkitektur I expansiva Hyllie har det kommersiella utbudet växt för varje år, men det finns en central tomt som är öronmärkt för mer offentlig verksamhet. Ett medborgarförslag vill se ett kulturhus på platsen där den potentiella användningen stötts och blötts fram och tillbaka i snart tio år. Kommunens besked är att tomtens framtid lär sväva i ovisshet ett antal år till.


Operatör för Hyllie Terrass blir Compass Group.

Skanska tecknar hyreskontrakt med operatör för Hyllie Terrass

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med Compass Group i kontorshuset Hyllie Terrass, Malmö, för ett restaurang- och servicekoncept. Compass Group är en ledande operatör inom matupplevelser och service.


Croisette flyttar in huvudkontoret i Croisette tower

Croisette flyttar huvudkontor till Hyllie

Bolag Efter en konstant och organisk tillväxt om över 100 procent per år i snitt, följdes expansionen upp av ett jättekliv vid förvärvet av majoritetsposten i Våningen & Villan Fastighetsförmedling. Croisette fortsätter nu sin expansion ytterligare och flyttar sitt huvudkontor till Hyllie, där byggnadens namn, Croisette Tower, återspeglar sina nya hyresgäster på översta våningen.


The Corner i Hyllie.

Modemärket John Henric flyttar sitt huvudkontor till The Corner i Hyllie

Uthyrning Kontorshuset The Corner i Hyllie som Peab utvecklar attraherar ytterligare en stark aktör. Nu är det klart att det snabbväxande modemärket John Henric AB blir den fjärde hyresgästen att teckna avtal. John Henric flyttar in högst upp i huset under våren 2023.


NCC ska köpa fastigheten Cyklopet 1 som ligger inom utvecklingsområdet Hyllieäng i Malmö. På platsen ska det byggas ett tio våningar högt kontor.

NCC köper loss fastighet av staden

Transaktioner Ska uppföra nytt kontorshus i Hyllie som kan generera upp till 500 nya arbetsplatser. Fastighetssverige berättar mer.


Wästbygg får markanvisning för kontor i Malmö som designats av C.F. Möller.

Wästbygg får markanvisning för kontor i Malmö

Bygg/Arkitektur Vid möte i tekniska nämnden i Malmö den 26 april beslutades att Wästbygg tilldelas en markanvisning i stadsdelen Hyllie. Markanvisningen omfattar en triangelformad kontorsbyggnad på 14 500 kvadratmeter. Byggnadens höjd varierar från fyra upp till nio våningar och utformas med takterrasser i olika nivåer. Byggstart sker tidigast 2024.


Klarabo och Obos är startklara för cirka 300 lägenheter i Malmö.

Klarabo och Obos startklara för cirka 300 lägenheter i Malmö

Bostäder Klarabo och Obos förslag, Boostad, har vunnit markanvisningstävlingen utlyst av Malmö kommun och kommer tillsammans att bygga ett helt nytt kvarter Öster om mässan i Hyllie. Förslaget grundar sig på 318 lägenheter motsvarande 21 500 kvadratmeter BTA och kombinerar bostads- och hyresrätter. Detaljplanen har vunnit lagakraft och byggstart är planerad till våren 2024.


Sats öppnar på gatuplan i The Corner.

Sats öppnar hos Peab i Hyllie

Uthyrning Nu är det klart att träningskedjan Sats blir den tredje hyresgästen att teckna avtal i The Corner som Peab Fastighet utvecklar mitt i Hyllie. SATS planerar att slå upp portarna för sitt nya gym under våren 2023.


På den obebyggda tomten till höger om Malmömässan har Granitor fått en markanvisning för 8 000 kvadratmeter kontor som ska byggas i den nordöstra delen av planområdet som syns till höger i bild.

"Nya" Midroc säkrar markanvisning för kontorsbygge

Bygg/Arkitektur Efter namnbytet till Granitor – nu har bolaget fått en stor markanvisning för kontor som ska byggas på en ödetomt i Hyllie. Fastighetssverige berättar mer.