Image
Dockporten 1, Wihlborgs fastighet i Dockan.
Dockporten 1, Wihlborgs fastighet i Dockan. Bild: Alexander Olivera

Thule Group flyttar till Wihlborgs Dockan i Malmö

Uthyrning Det globala sport- och fritidsföretaget Thule Group flyttar sommaren 2025 sitt huvudkontor till Dockporten 1 i de centrala delarna av Malmö. Avtalet omfattar 3 400 kvadratmeter och åtta år.
Publicerad den 22 Oktober 2024

Wihlborgs förvärvade Kockums gamla varvsområde 1993, vilket blev grunden till Dockan som växte fram under 2000-talet. Idag har Wihlborgs runt 150 000 kvadratmeter i området, både nyproduktion och äldre varvsfastigheter som omvandlats för att husera offentlig verksamhet och företag.

– Att flytta till den nya kontorsfastigheten är ett viktigt steg för att vidareutveckla Thule Group som en arbetsplats där innovation, samarbete och välmående står i fokus. Vi vill skapa ett Thule Campus som förenar urban miljö med natur, vilket speglar Thule Groups värderingar och identitet, säger Helena Dino, SVP HR på Thule Group.

– Det är verkligen roligt att huset kommer fyllas av ett starkt varumärke som Thule Group och att Dockan fortsätter att vara ett starkt fäste för huvudkontor. Dockan har följt, och till och med bidragit till, den positiva utvecklingen sedan millennieskiftet med företagsetableringar i Malmö. Det är ett område som vi engagerat oss i sedan långt tillbaka och som ligger oss varmt om hjärtat, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Croisette var rådgivare åt Wihlborgs.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Niam växa inom bostadssegmentet

Bolag Niam stärker sin bostadssatsning med ytterligare en fastighet i Stockholm. Efter förvärvet av 203 lägenheter i Barkarbystaden från Citycon berättar Henrik Gerdin, fondchef på Niam, om bolagets målsättning inom segmentet, vilka marknaderna man tittar på att investera i och vilka boxar som behöver checkas av för att en fastighet ska klassas som intressant.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige