Image
Kranen 4 i Malmö.
Kranen 4 i Malmö. Bild: Alexander Olivera

Wihlborgs hyr ut till polisutbildning i Malmö

Uthyrning Malmö universitet har tecknat avtal om 4 900 kvadratmeter i Kranen 4 i Dockan, Malmö, där polisstudenter kommer att utbildas från och med hösten 2025. Avtalet omfattar tio år.
Publicerad den 4 Juli 2024

Malmö universitet och dess polisutbildning är redan idag hyresgäst hos Wihlborgs i Dockan och har utbildat poliser sedan 2019. I och med det allmänt ökade behovet av examinerade poliser har antalet utbildningsplatser på Polisprogrammet vid Malmö universitet utökats, vilket också påverkar behovet av utbildningslokaler.

Kranen 4 ligger i nära anslutning till de befintliga utbildningslokalerna i Kranen 2. Fastigheten har också ett speciellt läge längst ut i Dockan med närhet till havet, marinan, restauranger, service och en blandning av offentliga verksamheter och huvudkontor.

Fastigheten kommer certifieras enligt Miljöbyggnad iDrift och förses med solceller på taket.

– Med de nya utbildningslokalerna gör vi plats för fler polisstudenter och vi är stolta över att nu kunna bidra ytterligare till samhällsutvecklingen, säger Caroline Mellgren, föreståndare för Enheten för polisiärt arbete på Malmö universitet.

– Vi är glada att Malmö universitet utökar hos oss och att Kranen 4 blir en del i att möta nya, viktiga samhällsbehov. Med sina funktioner och sitt läge blir fastigheten ett bra komplement till Malmö universitets befintliga lokaler. Polisutbildningens utökade närvaro får också positiva effekter för Dockan med ytterligare liv och rörelse i området, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige