Image
Wihlborgs säljer byggrätter i Danmark.
Wihlborgs säljer byggrätter i Danmark. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs säljer bostadsbyggrätter utanför Köpenhamn

Transaktioner Wihlborgs säljer bostadsbyggrätten Vasekaer 7 i området Hørkær i Herlev kommun nordväst om Köpenhamn. Byggrätten omfattar 18 500 kvadratmeter BTA och förvärvades i oktober av ett konsortium med Nordkranen och Catella för 72,5 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 107 miljoner svenska kronor. Syftet är att ge Hørkær förutsättningar att fortsätta sin utveckling från klassiskt industriområde till en modern och multifunktionell stadsdel med bostäder och företag.
Publicerad den 23 Oktober 2024

Vasekaer 7 har varit i Wihlborgs ägo sedan 2007 och en ny detaljplan för bostäder godkändes 2021. Wihlborgs säljer nu byggrätten för att ge bostadsutvecklare möjligheten att tillföra bostäder till området och bidra till ökad förtätning.

Hørkær är ett av de mest eftertraktade företagsområdena i Herlev med närhet till både motorvägsnät och Herlev station. Wihlborgs är väl representerat i området och ser fortsatt stor potential.
– Genom att sälja denna byggrätt kommer en ödetomt kunna förvandlas till bostäder och därmed bidra till mer variation och liv i området, vilket ger positiva effekter både för vår verksamhet och för kommunen i sin helhet. Wihlborgs har fler förtätningsmöjligheter i den danska portföljen och ser goda möjligheter att fortsätta vara med och utveckla attraktiva stadsmiljöer, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.
– På flera håll arbetar vi för att skapa attraktiva och blandade stadsdelar, med bostäder och företag sida vid sida. Försäljningen av Vasekær 7 är den första i en rad bostadsbyggrätter som ligger nära våra kommersiella fastigheter. När projektet är klart kommer det att bidra till en positiv utveckling av Hørkærområdet, som är ett viktigt företagsområde för oss. Vi ser fram emot att följa områdets förvandling och att fortsätta vårt engagemang för att utveckla framtidens stadsdelar, säger Søren Holm, direktör för Wihlborgs A/S.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Inför läslovet – här är vd:arnas boktips

Sverige Sedan 2016 är den gamla höstlovet i skolan fått ny skrud som läslovet, för att främja läsning bland barn och unga under lovet. När läslovet nu står för dörren har Fastighetssverige frågat vd:arna för en rad av branschens största bolag vad de läser och vilka böcker de vill rekommendera andra. Här är vd:arnas bokrekommendationer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige