Image
Ytterligare ett bolag i konkurs.
Ytterligare ett bolag i konkurs. Bild: Axel Ohlsson

Ännu ett Oscar Properties-bolag tas till konkurs

Bolag Oscar Properties likvidator försätter ännu ett dotterbolag i konkurs.
Publicerad den 17 Juli 2024

"Nu är det inte mycket kvar. Snart kan jag gå på semester. På ett sätt är det sorgligt det hela, till slut blir bara moderbolaget och vissa dotterbolag utan verksamhet kvar." Så sade bland annat Richard Bagge i det pressmeddelande som Oscar Properties gick ut med förra veckan där man bekräftade att ytterligare tre dotterbolag hade försatts i konkurs.

Under tisdagen stod det klart att ytterligare ett dotterbolag kommer möta samma öde. Oscar Properties likvidator har nu försatt det fastighetsägande dotterbolaget Alpfast i konkurs. Alpfast äger fastigheten Nacka Sicklaön 88:1. Det framgår av ett pressmeddelande.

Oscar Properties koncern utgjordes vid senaste årsskifte av 57 fastigheter och cirka 180 dotterbolag, men nu finns endast ett 15 tal fastigheter kvar.

Richard Bagge sa till Fastighetssverige i förra veckan att han inte kan utesluta fler likvidationer av dotterbolag om det är så att man inte får sålt alla fastigheterna. På frågan om hur många av de kvarvarande fastigheterna de kan tänka sig att sälja svarar han "kanske allihop".

Bolagets arbete med att rekonstruera moderbolaget och sälja de kvarvarande fastigheterna inklusive den helägda fastighetskoncernen HL18 Property Portfolio Holding fortsätter som förut.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige