Image

Wästbygg vinner markanvisning i Varberg

Bostäder Wästbygg kommer, i samarbete med Arkitema Architects och Maleryd Fastigheter, bygga 63 hyresrätter på fastigheten Mandarinen 2 i stadsdelen Lilla Träslöv.
Publicerad den 3 Mars 2016
Mandarinen 2. Bild: Arkitema Architects
Mandarinen 2.

– Det är ett tävlingsbidrag med genomgående hög kvalitet och kreativa förslag till en boendemiljö som möter kommunens vision om en fantastisk livsmiljö och hållbart samhällsbyggande, säger Susanna Almqvist, exploateringsingenjör vid samhällssbyggnadskontoret i Varberg.

Totalt kommer tre punkthus på fyra och ett halvt våningsplan att uppföras. Det blir 63 lägenheter, varav tio procent är vigda åt socialtjänsten. Byggnaderna kommer att värmas upp med grön fjärrvärme och en del av fastigheternas elförbrukning kommer att försörjas av solcellspaneler på taken.

– Tillsammans med Arkitema Architects och Maleryd Fastigheter ska vi utforma en attraktiv boendemiljö med många gröna mervärden som växthus och pool för elcyklar. Vårt förslag utnyttjar både tomten och det fina läget på ett bra sätt. Vi är glada över att Varbergs kommun valt oss och ser fram emot att få göra verklighet av vårt förslag, säger Carmith Mårtensson på Wästbygg projektutveckling Sverige AB.

Byggstart är planerad till våren 2017 med inflyttning hösten 2018. Efter färdigställandet kommer fastigheterna att ägas och förvaltas av Maleryd Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya heta aktörer till Vasakronan i Göteborg

Uthyrning Följer upp uthyrning till Uniqlo med två nya väletablerade retailers i Kompassen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY