Image

Wästbygg bygger om Alectas A6 Center

Bygg/Arkitektur Ombyggnaden av A6 Center i Jönköping omfattar totalt 36 000 kvadratmeter bruttoarea fördelat på tre deletapper. Ordervärdet för byggentreprenaden uppgår till cirka 400 miljoner kronor.
Publicerad den 29 Januari 2016
Wästbygg bygger om Alectas A6 Center i Jönköping. Bild: Wästbygg
Wästbygg bygger om Alectas A6 Center i Jönköping.

Tjänstepensionsbolaget Alecta planerar för en omfattande modernisering och tillbyggnad av köpcentret A6 Center i Jönköping och har nu tecknat ett samverkansavtal med Wästbygg för planering, projektering och byggnation av den första etappen, ett arbete som beräknas pågå under de kommande tre åren.

– Det är ett mycket fint projekt som vi har tecknat avtal om och vi tackar för Alectas förtroende. Tillsammans ska vi skapa ett modernt och attraktivt köpcentrum utifrån den vision som de har om att utveckla A6 Center till regionens självklara alternativ till Stockholm och Göteborg. A6-projektet blir också en rivstart för Wästbyggs storsatsning i Jönköpingsregionen, vi flyttade in i nya kontorslokaler i centrala Jönköping för två månader sedan, berättar Morgan Gard, arbetschef i A6-projektet och ansvarig för Wästbyggs kontorsetablering i Jönköping.

Arbetet med planering och projektering inleds omgående och redan i mars kommer de första arbetena att vara igång på A6 Center.

– Projektets stora utmaning är att utföra arbetet med minsta möjliga påverkan på befintlig verksamhet. Där behövs ett nära samarbete med byggherrens organisation och en lyhördhet för såväl deras som hyresgästers, kunders och besökares önskemål. För att lyckas med både detta och det komplexa projektet i övrigt har vi satt ihop ett arbetslag där det finns bred erfarenhet från liknande uppdrag runt om i landet, avslutar Morgan Gard.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige