Image
Wästbygg Gruppen ingår avtal om att förvärva Rekab Entreprenad.

Wästbygg Gruppen ingår avtal om att förvärva Rekab Entreprenad

Transaktioner Wästbygg har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Rekab Entreprenad AB av ägarbolaget Trekcyd AB. Köpeskillingen uppgår till totalt 230 miljoner kronor. Rekab, med 175 anställda, är ett av de ledande byggföretagen i norra Sverige med lokalkontor i Umeå, Sundsvall, Örnsköldsvik, Skellefteå och Luleå.


Wästbygg bygger Sportcenter i Lund åt Hemsö.

Wästbygg bygger sportcenter i Lund åt Hemsö

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Hemsö om att bygga ett sportcenter i Lund, en 6 500 kvadratmeter stor anläggning med gym, idrottshall, gruppträningssalar, padelbanor och garage. Ordervärdet uppgår till cirka 100 miljoner kronor.


Västerås.

Västerås stad säljer mark för etablering av estniskt elföretag

Bygg/Arkitektur Fastighetsnämnden beslutade igår att sälja cirka 20 000 kvadratmeter mark på Tunbytorp till företaget Logistic Contractor.


Håkan Jönsson.

Wästbygg rekryterar Håkan Jönsson

Bolag Håkan Jönsson har tillträtt en tjänst som operativ chef Bostad på Wästbygg. Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för Wästbyggs bostadsbyggande och omfattar såväl företagets egenutvecklade projekt som entreprenaduppdrag.


Flygvy över projektet i Skarpnäck där det ska byggas närmare 500 bostäder.

Skanska köper mark i Stockholm för 167 miljoner

Bygg/Arkitektur Byggjätten en av totalt sex byggherrar som ska tillföra nästan 500 nya lägenheter i Skarpnäck. Fastighetssverige berättar mer.


Wästbygg bygger padelhall åt Sydsvenska Hem.

Wästbygg får dubbla uppdrag av Sydsvenska Hem

Bygg/Arkitektur Wästbygg bygger Coopbutik och padelhall åt Sydsvenska Hem.


Kajsa Löf och Bahra Ali, nya arbetschefer på Wästbygg.

Två nya arbetschefer till Wästbygg

Karriär Wästbygg har rekryterat Bahra Ali som arbetschef till region Mitt och Kajsa Löf som arbetschef i region Syd.


Skärmavbild 2021-07-08 kl. 08.26.58

Wästbygg köper byggrätter i norra Stockholm av Niam

Transaktioner Wästbygg har tecknat avtal med Niam om ett förvärv av byggrätter i norra Stockholm. Byggrätterna är fördelade på två bostadsrättsföreningar med sammanlagt 89 lägenheter. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till cirka 310 miljoner kronor.


Trianon förvärvar bostadsprojekt i Svedala.

Trianon förvärvar bostadsprojekt i Svedala

Transaktioner Trianon har tecknat avtal om förvärv av ett bostadsprojekt i Svedala omfattande cirka 3 700 kvadratmeter fördelat på 53 hyreslägenheter. Säljare är Wästbygg som kommer att byggstarta lägenheterna omgående och tillträde sker vid färdigställande. Det överenskomna fastighetsvärdet är cirka 112 miljoner kronor.


Johanna Nydelius.

Wästbygg rekryterar Johanna Nydélius som arbetsmiljöchef

Karriär Johanna Nydelius, med erfarenhet från bland andra Peab, har rekryterats till en nyinrättad tjänst som arbetsmiljöchef på Wästbygg.


Nordfeldt och Wästbygg föreslås få en gemensam markanvisning för 200 hyresrätter på ett markområde (markerat i rött) vid Vantörsvägen i Söderort.

Duo får markanvisningar för hyresrätter

Bostäder Den föreslagna markanvisningen innehåller nybyggnation av 200 lägenheter i Söderort till Wästbygg och Nordfeldt Development.


Magnolia Bostad och Wästbygg är två av de första företagen i Sverige som ansökt om och fått beteckningen Nasdaq Green Equity Designation.

Wästbygg och Magnolia Bostad får ny grön märkning

Energi/miljö Wästbygg Gruppen och Magnolia Bostad är två av de första företagen i Sverige som ansökt om och fått beteckningen Nasdaq Green Equity Designation.


Logistic Contractor uppför omfattande fabriksbyggnad åt Nobia

Bygg/Arkitektur Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, har tecknat avtal med köksspecialisten Nobia om att bygga deras nya produktionsanläggning söder om Jönköping. Den kommer att bli hela 123 000 kvadratmeter stor och uppförs i ett plan. Ordervärdet uppgår till cirka 460 miljoner kronor. Byggnaden ska certifieras enligt Breeam very good, vilket lägger stort fokus på hållbarhetsfrågan helt i linje med både Nobias och Logistic Contractors höga ambitioner inom detta område.


Årstafältets fjärde etapp består av två detaljplaner med tolv kvarter och nästan 1 700 bostäder. Även en ny skola samt förskola ingår i planerna.

Så blir den nordöstra biten av Årsta-kakan

Bygg/Arkitektur Närmare 1 700 bostäder ska uppföras inom tolv kvarter när det enorma Årstaprojektets nordöstra del ska växa fram.


Årstastråket översikt med etapp 1 centralt, etapp 2 längs Sandfjärdsgatan i väster och etapp 3 vid Bolidenplan och mot Slakthusområdet. Vallastråket, markerat med gult, ligger söder och norr om tvärbanan invid hållplats Valla torg.

Bostadsjätten gör entré i omfattande stadsdelsprojektet

Bostäder Wallenstam och Wästbygg föreslås få sina första markanvisningar i expansiva Årsta. Fastighetssverige berättar mer om bolagens del i den omfattande stadsdelsomvandlingen.


Logistic Contractor säljer anläggningen man utvecklat åt Mathem i Farsta.

Logistic Contractor säljer för 900 miljoner till Niam

Transaktioner Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, har tecknat avtal med Niam som via en av sina fonder förvärvar en logistikanläggning under produktion i Farsta söder om Stockholm. Affären genomförs som en forward commitment där Niam tillträder fastigheten i samband med färdigställandet under första kvartalet 2022. Köpeskillingen uppgår till cirka 900 miljoner kronor.


Nordic Nest finns i dag i Kalmar.

M2 Gruppen bygger nytt och hyr ut till Nordic Nest

Bygg/Arkitektur Rutger Arnhult-ägda M2 Gruppen har tecknat ett tioårigt hyresavtal med e-handelsföretaget Nordic Nest. I samband med detta förvärvar M2 mark, del av Smedby 1:3, och investerar motsvarande cirka 84 miljoner kronor i om- och tillbyggnationer. Nordic Nest är sedan tidigare hyresgäst i fastigheten Kalmar Sigillet 1.


Kvarteret Pireus.

AF Bostäder och Wästbygg uppför 223 nya studentlägenheter i Lund

Bygg/Arkitektur AF Bostäder har tecknat entreprenadavtal med Wästbygg om att bygga kvarteret Pireus, med 223 studentlägenheter, som en del av AF Bostäders expansion på Kämnärsrätten i Lund. Lägenheterna ska vara inflyttningsklara under hösten 2023 och ordervärdet är 180 miljoner kronor.


De tre gathusen kommer fortsatt bilda fond mot Mårtenstorget, medan högdelen ”Carlsson” sticker upp och annonserar sig mot Mårtenstorget och staden i övrigt.

Förtätning i centralt läge ska lyfta anrikt torg

Bygg/Arkitektur Lunds centrala delar står föremål för ett ansiktslyft när staden tillsammans med bland andra Wästbygg planerar för nya bostäder och ett vitaliserat torg. Fastighetssverige berättar mer.


Wästbyggs vd Jörgen Andersson.

Wästbygg upp sex procent i öppningen

Bolag Wästbyggaktien började handlas på tisdagsmorgonen. Efter en kvart handlades den på 102 kronor, sex procent över teckningskursen på 96 kronor.