Image
Wästbygg ska bland annat bygga en förskola åt Varbergs Fastighets AB.

Wästbygg får order i Varberg värd 56 miljoner kronor

Transaktioner Byggbolaget Wästbygg har tecknat avtal med Varbergs Fastighets AB om att bygga en räddningsstation i Väröbacka och en förskola i Trönningenäs. Det sammanlagda ordervärdet uppgår till 56 miljoner kronor och båda projekten byggstartar under våren 2023.


Jonas Jönehall önskar ett förutsägbart 2023.

Missnöjd med resultatet – men flexibiliteten en styrka för Wästbygg

Bolag En nedskrivning under förra året och en svåranalyserad marknad inför 2023. Vd Jonas Jönehall kändes sammanbiten när han presenterade Wästbyggs bokslut under torsdagen.


Jonas Jönehall.

Wästbygg mer än halverar utdelningen

Bolag Wästbygg redovisar en rejält minskad orderingång i det fjärde kvartalet och företaget mer än halverar sin utdelning.


Fredrik Ingelgren, vd Salana Fastigheter AB, är nöjd med försäljningen.

Därför säljer Malmö-doldisen i centrala läget

Bolag Salana är ett mindre känt fastighetsbolag med säte i Malmö som under tisdagen meddelade att man sålt fastigheten Ledamoten 2 i Norra Sorgenfri i Malmö till Wästbygg. Det är en centralt belägen fastighet i Malmö med en uthyrningsbar yta på cirka 3 000 kvadratmeter. För Fastighetssverige berättar Salanas vd Fredrik Ingelgren hur han ser på framtiden för de övriga fastigheterna i bolagets bestånd och huruvida det är aktuellt med fler försäljningar eller tillväxtplaner.


Malmö.

Wästbygg Gruppen gör fastighetsförvärv i Malmö för ombyggnad till skola

Transaktioner Wästbygg har förvärvat Ledamoten 2 av Salana. Det är en centralt belägen fastighet i Malmö med en uthyrningsbar yta på cirka 3 000 kvadratmeter. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats med Praktiska Sverige AB, som är ett bolag inom Academedia.


Ishallen som Wästbygg ska uppföra i Borås

Wästbygg Gruppen vinner upphandling om ny ishall i Borås

Bygg/Arkitektur Under våren påbörjar Wästbygg byggandet av en ny ishall i Borås. Beställare är Borås Stad och ordervärdet uppgår till 107 miljoner kronor.


Wästbygg Gruppen bygger logistikanläggning åt Verdion i Vaggeryd.

Wästbygg Gruppen bygger logistikanläggning i Vaggeryd

Bygg/Arkitektur Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor har tecknat avtal med logistikutvecklaren Verdion om att bygga en logistikanläggning på 17 000 kvadratmeter på totalentreprenad.


Stockholms Stadsmissions tilltänkta hus i Farsta

Wästbygg Gruppen bygger bostäder åt Stockholms Stadsmission

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Stockholms Stadsmission om att uppföra bostäder i Farsta strand i södra Stockholm för personer som står långt ifrån den ordinarie bostadsmarknaden.


Vikingahallen.

Wästbygg bygger hall för truppgymnastik på Lidingö

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Gymnastiktruppen Vikingarna om att bygga en 4 000 kvadratmeter stor hall för truppgymnastik på Lidingö. Ordervärdet uppgår till 74 miljoner kronor. Byggproduktion inleds under november och i början av 2024 ska föreningen kunna flytta in sin verksamhet i den nya hallen.


Maria Andersson.

Logistic Contractor utser ny CFO

Bolag Maria Andersson tillträder tjänsten som ny CFO på Logistic Contractor den 24 september. Hon efterträder Jessica Gårdmo som rekryterats till rollen som CFO för Wästbygg Gruppen.


Benn Karlberg.

Logistic Contractor in i Blackrocks Eskilstunaprojekt

Bygg/Arkitektur Logistic Contractor har tecknat entreprenadavtal med Blackrock Real Assets om att uppföra en logistikanläggning på 36 000 kvadratmeter i Svista Logistikområde i Eskilstuna. Ordervärdet uppgår till 285 miljoner kronor.


Genesta köper logistik för 945 miljoner

Transaktioner Genesta utökar sin logistikportfölj och har idag skrivit på ett köpeavtal gällande Stenvreten 8:30, en 80 000 kvadratmeter stor logistikfastighet under uppförande i Enköping. Det är en off-market transaktion och säljaren är Logistic Contractor som ingår i Wästbygg Gruppen AB.


Wästbygg får markanvisning för kontor i Malmö som designats av C.F. Möller.

Wästbygg får markanvisning för kontor i Malmö

Bygg/Arkitektur Vid möte i tekniska nämnden i Malmö den 26 april beslutades att Wästbygg tilldelas en markanvisning i stadsdelen Hyllie. Markanvisningen omfattar en triangelformad kontorsbyggnad på 14 500 kvadratmeter. Byggnadens höjd varierar från fyra upp till nio våningar och utformas med takterrasser i olika nivåer. Byggstart sker tidigast 2024.


Jonas Jönehall.

Jonas Jönehall blir ny vd och koncernchef för Wästbygg

Bolag Styrelsen beslutat att utse Jonas Jönehall, nuvarande CFO/vice koncernchef, till ny vd och koncernchef för Wästbygg Gruppen. Jonas Jönehall tillträder den 6 maj. Han efterträder Jörgen Andersson som blir kvar i bolaget som styrelseledamot och i en roll med fokus på investeringar och tillväxt. Jörgen Andersson blir även ordförande för anbuds- och investeringsutskottet.


Therese Sundman.

Therese Sundman blir regionchef på Wästbygg

Karriär Therese Sundman har utsetts till regionchef projektutveckling för region Öst på Wästbygg AB. Hon arbetar idag som affärsutvecklingschef i regionen och tillträder som regionchef den 1 april.


Wästbygg bygger i Taberg.

Wästbygg bygger ny etapp i Taberg

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med kommunala bostadsbolaget Junehem om att bygga en andra etapp av Sörsjön i Taberg söder om Jönköping. Denna etapp omfattar 83 hyresrätter och ordervärdet uppgår till 156 miljoner kronor.


Rekab Entreprenad vinner upphandling om Carlslundskolan i Umeå.

Wästbyggs Rekab Entreprenad vinner upphandling värd 274 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Rekab Entreprenad, som ingår i Wästbygg Gruppen, har tecknat avtal med Umeå kommun om att bygga en ny högstadieskola på området Carlslund.


Logementet.

Wästbygg bygger lägenheter åt Bonava

Bygg/Arkitektur Wästbygg har fått i uppdrag av Bonava att uppföra deras projekt Logementet i området Kviberg i Göteborg. Logementet omfattar två hus med sammanlagt 102 Svanenmärkta bostadsrätter samt ett underliggande garage. Ordervärdet uppgår till 115 miljoner kronor och exkluderar varor som tillhandahålls av Bonava.


Eva Thulin.

Wästbygg rekryterar fastighetschef till samhällsfastighetssatsning

Bolag Eva Thulin anställs som fastighetschef för Inwita Fastigheter, Wästbygg Gruppens satsning på eget ägande av samhällsfastigheter.


Karin Brand.

Logistic Contractor stärker upp Norrlandssatsningen

Bolag Karin Brand utses till affärsutvecklare för Logistic Contractors Norrlandssatsning.