Image
BRF Prisma.
BRF Prisma. Bild: Wästbygg

Wästbygg bygger bostäder åt HSB i Mölndal

Bygg/Arkitektur Wästbygg har fått uppdraget att bygga BRF Prisma i Mölndal åt HSB. BRF Prisma omfattar 58 lägenheter och gemensamhetsutrymmen fördelade på två huskroppar.
Publicerad den 12 April 2024

Arkitekturen, med vinklade tak, ger både husen och lägenheterna en utformning utöver det vanliga. Ordervärdet uppgår till 132 miljoner kronor och BRF Prisma ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.
– Det är en positiv och mycket välkommen signal från bostadsmarknaden att vi kan byggstarta de här fina bostäderna åt HSB Mölndal. Parallellt med att HSB har arbetat med försäljning av lägenheterna har vi gjort klart projektering och även vissa förberedande markarbeten enligt separat projekteringsorder, varför vi kommer att påbörja produktionen omgående, säger Joakim Efraimsson, vd för Wästbygg AB.

Brf Prisma ska vara klart för inflyttning under sommaren 2026.

Då avtalet tecknades i mars inkluderas uppdraget i Wästbygg Gruppens orderingång för första kvartalet.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige