Image
BRF Prisma.

Wästbygg bygger bostäder åt HSB i Mölndal

Bygg/Arkitektur Wästbygg har fått uppdraget att bygga BRF Prisma i Mölndal åt HSB. BRF Prisma omfattar 58 lägenheter och gemensamhetsutrymmen fördelade på två huskroppar.


Malmö.

Wästbygg Gruppen gör fastighetsförvärv i Malmö för ombyggnad till skola

Transaktioner Wästbygg har förvärvat Ledamoten 2 av Salana. Det är en centralt belägen fastighet i Malmö med en uthyrningsbar yta på cirka 3 000 kvadratmeter. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats med Praktiska Sverige AB, som är ett bolag inom Academedia.


Vikingahallen.

Wästbygg bygger hall för truppgymnastik på Lidingö

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Gymnastiktruppen Vikingarna om att bygga en 4 000 kvadratmeter stor hall för truppgymnastik på Lidingö. Ordervärdet uppgår till 74 miljoner kronor. Byggproduktion inleds under november och i början av 2024 ska föreningen kunna flytta in sin verksamhet i den nya hallen.


Therese Sundman.

Therese Sundman blir regionchef på Wästbygg

Karriär Therese Sundman har utsetts till regionchef projektutveckling för region Öst på Wästbygg AB. Hon arbetar idag som affärsutvecklingschef i regionen och tillträder som regionchef den 1 april.


Wästbygg bygger i Taberg.

Wästbygg bygger ny etapp i Taberg

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med kommunala bostadsbolaget Junehem om att bygga en andra etapp av Sörsjön i Taberg söder om Jönköping. Denna etapp omfattar 83 hyresrätter och ordervärdet uppgår till 156 miljoner kronor.


Logementet.

Wästbygg bygger lägenheter åt Bonava

Bygg/Arkitektur Wästbygg har fått i uppdrag av Bonava att uppföra deras projekt Logementet i området Kviberg i Göteborg. Logementet omfattar två hus med sammanlagt 102 Svanenmärkta bostadsrätter samt ett underliggande garage. Ordervärdet uppgår till 115 miljoner kronor och exkluderar varor som tillhandahålls av Bonava.


Håkan Jönsson.

Wästbygg rekryterar Håkan Jönsson

Bolag Håkan Jönsson har tillträtt en tjänst som operativ chef Bostad på Wästbygg. Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för Wästbyggs bostadsbyggande och omfattar såväl företagets egenutvecklade projekt som entreprenaduppdrag.


Wästbygg bygger padelhall åt Sydsvenska Hem.

Wästbygg får dubbla uppdrag av Sydsvenska Hem

Bygg/Arkitektur Wästbygg bygger Coopbutik och padelhall åt Sydsvenska Hem.


Skärmavbild 2021-07-08 kl. 08.26.58

Wästbygg köper byggrätter i norra Stockholm av Niam

Transaktioner Wästbygg har tecknat avtal med Niam om ett förvärv av byggrätter i norra Stockholm. Byggrätterna är fördelade på två bostadsrättsföreningar med sammanlagt 89 lägenheter. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till cirka 310 miljoner kronor.


Wästbygg bygger 173 hyresrätter i Göteborg

Bostäder Wästbygg har fått i uppdrag av Almgren Fastighets AB och Svanström Fastigheter att bygga 173 hyresrätter i tre kvarter i Högsbo, Göteborg.