Image
Malmö.
Malmö. Bild: Malmö stad

Wästbygg Gruppen gör fastighetsförvärv i Malmö för ombyggnad till skola

Transaktioner Wästbygg har förvärvat Ledamoten 2 av Salana. Det är en centralt belägen fastighet i Malmö med en uthyrningsbar yta på cirka 3 000 kvadratmeter. Ett tioårigt hyresavtal har tecknats med Praktiska Sverige AB, som är ett bolag inom Academedia.
Publicerad den 8 Februari 2023

Byggnaden ska nu genomgå en omfattande upprustning och anpassning till den skolverksamhet på gymnasienivå som Praktiska Sverige ska bedriva. Wästbyggs totala investeringskostnad för förvärv och ombyggnad uppgår till cirka 100 miljoner kronor. Hyresavtalet förutsätter att sedvanliga villkor uppfylls.
– Vi kommer att påbörja ombyggnaden under 2023 som ska omvandla de kontors- och lagerytor, som fastigheten idag består av, till en modern och välplanerad skolbyggnad för yrkesutbildning. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med hyresgästen och 2024 är det planerat att Praktiska Gymnasiet Malmö City ska få tillgång till sina nya lokaler. Efter färdigställandet är tanken att byggnaden ska överlåtas till Wästbygg Gruppens fastighetsbolag Inwita, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige