Image
Vikingahallen.
Vikingahallen. Bild: Wästbygg

Wästbygg bygger hall för truppgymnastik på Lidingö

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Gymnastiktruppen Vikingarna om att bygga en 4 000 kvadratmeter stor hall för truppgymnastik på Lidingö. Ordervärdet uppgår till 74 miljoner kronor. Byggproduktion inleds under november och i början av 2024 ska föreningen kunna flytta in sin verksamhet i den nya hallen.
Publicerad den 8 Oktober 2022

– Det känns inspirerande för oss att få bygga en anläggning som det finns ett så stort engagemang kring. Vi har genomfört projekteringsfasen i samverkan och haft en god dialog med föreningen under hela den fasen. Gemensamt har vi sökt vägar för att hitta lösningar på de specifika krav som ställs på lokalen, inte minst på golvet, och samtidigt säkerställa en rimlig kostnadsnivå, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg.

För Gymnastiktruppen Vikingarna kommer den nya hallen att erbjuda möjlighet att utöka verksamheten väsentligt. Dessutom kan verksamheten samlas under ett tak i stället för att, som i dag, vara utspridd i flera hallar.
– Äntligen blir vår dröm verklighet. Vi har arbetat i många år för att kunna bygga en egen hall som är helt anpassad till truppgymnastik. I dag finns 800 aktiva gymnaster i vår klubb och när hallen är klar kommer vi att kunna erbjuda plats även för de cirka 600 barn och ungdomar som står på kö, säger Eva Unger, ordförande för Gymnastiktruppen Vikingarna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige