Image
Wästbyggs nya trähusprojekt.
Wästbyggs nya trähusprojekt. Bild: Wästbygg/Link

Wästbygg Gruppen bygger bostäder åt Skandia Fastigheter och Nordr

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Skandia Fastigheter om att uppföra ett bostadshus i Uppsala med stomme av KL-trä. Huset blir fem våningar högt och ska innehålla 47 lägenheter. Dessutom har en tidigare kommunicerad affär med Nordr om 74 bostäder nu gått i lås. Det totala ordervärdet hamnar på 235 miljoner kronor.
Publicerad den 1 November 2023

– På en utmanande bostadsmarknad känns det oerhört positivt att vi ökat på vår orderstock med nästan en kvarts miljard kronor. Det är två mycket fina projekt som vi ska uppföra, både arkitektoniskt och ur hållbarhetssynpunkt. Vi tackar Skandia Fastigheter och Nordr, och ser fram emot dessa samarbeten, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.

För projektet med Skandia uppgår ordervärdet till 73 miljoner kronor. Arbetena på plats kommer att inledas inom kort och våren 2025 ska lägenheterna vara klara för inflyttning.

Utöver denna nya affär har Nordr avropat ett entreprenaduppdrag som kommunicerats tidigare, men som varit villkorat av att deras försäljningsmål skulle uppnås. Uppdraget gäller projektet Teaterkatten i centrala Lund, med 74 Svanenmärkta bostäder, som nu ska byggstartas. Ordervärdet är 162 miljoner kronor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige