Image
Wästbygg Gruppen uppför 109 lägenheter åt Framtiden i Göteborg
Wästbygg Gruppen uppför 109 lägenheter åt Framtiden i Göteborg Bild: Istock

Wästbygg Gruppen uppför 109 lägenheter åt Framtiden i Göteborg

Bygg/Arkitektur Wästbygg har vunnit en upphandling om att bygga 109 hyresrätter, varav 28 trygghetsbostäder, åt kommunala Framtiden Byggutveckling på Smörslottsgatan i Göteborg. Projektet omfattar två punkthus, som är tio respektive elva våningar höga, samt ett kombinerat återvinningshus och cykelgarage. Ordervärdet är 135 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Juni 2023

Husen ska uppföras i enlighet med Göteborgs Stads program för miljöanpassat byggande, samt uppnå en energianvändning som uppgår till maximalt 60 kWh/kvm under driftfasen.

– Vår erfarna bostadsorganisation i region Väst har lyckats knyta ett intressant projekt till sig. Vi tackar för uppdraget och ser fram emot att sätta igång samarbetet med Framtiden Byggutveckling efter semesterperioden, säger Joakim Efraimsson, vd på Wästbygg AB.

De färdigställda bostäderna kommer ägas och förvaltas av Bostadsbolaget och inflyttning planeras till hösten 2025.

– Det är oerhört roligt att vi i dessa tider kan fortsätta sätta spaden i backen. Nu bygger vi ännu fler bostäder till göteborgarna, denna gång i det populära området vid Härlanda Tjärn och inkluderar även 28 trygghetsbostäder, säger Dan Sandén, vd på Framtiden Byggutveckling.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige