Image
Wästbygg får i uppdrag av Partillebo bygga ett seniorboende .
Wästbygg får i uppdrag av Partillebo bygga ett seniorboende . Bild: Wästbygg

Wästbygg bygger seniorlägenheter åt Partillebo

Bygg/Arkitektur Wästbygg har vunnit en upphandling om uppförandet av ett seniorboende med trettiotvå hyresrätter åt kommunala bostadsbolaget Partillebo. Entreprenadsumman är 43 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Mars 2014
Wästbygg får i uppdrag av Partillebo bygga ett seniorboende . Bild: Wästbygg
Wästbygg får i uppdrag av Partillebo bygga ett seniorboende .

Seniorboendet kommer att kunna erbjuda en blandning av traditionella lägenheter och parhus. I ett större flerbostadshus kommer tjugotvå av lägenheterna att inrymmas tillsammans med en aktivitetslokal. I nära anslutning byggs fyra enplansbyggnader för resterande tio lägenheter. Lägenhetsstorlekarna varierar från ettor till treor.

– Det är positivt att vi är konkurrenskraftiga nog att vinna offentliga upphandlingar. Vi har nyligen slutfört ett bostadsprojekt åt Varbergs Bostad och har för en knapp månad sedan inlett byggandet av trettio hyresrätter åt Familjebostäder i Göteborg. Nu ser vi fram emot ett gott samarbete med Partillebo, ytterligare ett allmännyttigt bostadsbolag, berättar Mattias Klintbäck, affärsområdeschef Bostad på Wästbygg.

Markarbetena kommer att starta i juni och under hösten 2015 ska lägenheterna var klara för inflyttning.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige