Image

Wästbygg får uppdrag av Optimera

Bygg/Arkitektur Bygghandelskedjan Optimera har gett Wästbygg i uppdrag att bygga cirka 8 000 kvadratmeter butik och lager i Göteborg.
Publicerad den 7 Maj 2014
Wästbygg får i uppdrag att bygga en ny anläggning åt Optimera. Bild: Wästbygg
Wästbygg får i uppdrag att bygga en ny anläggning åt Optimera.

Den nya anläggningen byggs som ersättning för Optimeras befintliga, som måste rivas när Trafikverket nu bygger ny tunnel under Göta älv. Entreprenadsumman är 58 miljoner kronor.

– Vi på Wästbygg har ett intressant projekt framför oss åt en, för oss, ny kund. Läget nära Göta älv innebär att markförhållandena är besvärliga. Vi har inlett projektet med en omfattande markförstärkning med kalkcementpelare som nyligen avslutats. Nu är det dags att påbörja själva byggnationen, säger Magnus Rudén, affärsområdeschef på Wästbygg.

Överlämning till kund sker under oktober.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY