Image

Wästbygg bygger Putsegården på Hisingen

Bostäder Wästbygg har tecknat avtal med Etikhus om att uppföra bostadskvarteret Putsegården på Hisingen i Göteborg.
Publicerad den 26 Juni 2015
Wästbygg bygger Putsegården på Hisingen. Bild: Wästbygg
Wästbygg bygger Putsegården på Hisingen.

Putsegården kommer att innehålla 44 bostadsrättslägenheter och byggs i ett område med månghundraårig historia. Den ursprungliga Putsegården byggdes på 1700-talet men har tyvärr fått förfalla och är bortom räddning. I stället återskapas huset delvis utifrån bevarad dokumentation och hela bostadshuset präglas av det säregna utseende som Putsegården hade. Fastighetens högsta del blir tio våningar hög.

– Det är ett helt unikt bostadsprojekt som vi nu får förmånen att uppföra. Arkitektfirman har ritat ett mycket spännande hus där nya moderna lägenheter skapas i den gamla miljön. Vi tackar för förtroendet från Etikhus och ser fram emot den utmaning som det innebär att förverkliga de här planerna, säger Magnus Landén, Bostadschef Väst på Wästbygg.

Arbetet inleds i september och första inflyttning är planerad till årsskiftet 2016/2017.

Ordervärdet är 65 miljoner kronor.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige