Image
Tidig visualisering över utvecklingen kring Bravida Arena som bland annat innehåller ny simhall, ny ishall och ett nytt närsjukhus.

Omfattande satsning – kan bli tillbyggnad på svenska mästarnas arena

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige berättar mer om de stora utvecklingsplanerna för området kring Bravida Arena.


Castellum bygger en av Sveriges största padelhallar på Hisingen i Göteborg.

Castellum bygger padelhall på Hisingen – en av Sveriges största

Bygg/Arkitektur Padelboomen fortsätter och nu bygger Castellum en av Sveriges största padelhallar på Hisingen i Göteborg åt hyresgästen Bon Padel. Lokaler som ger perfekta förutsättningar för att locka världsspelare och som miljöcertifieras.


Backaplan på Hisingen.

Point Properties förvärvar i Göteborg

Transaktioner Point Properties har förvärvat 49 procent av aktierna i ett bolag som äger en fastighet med en parkeringsanläggning på Hisingen vid Backaplan i Göteborg.


Sörred Kubiklager.

Skanska hyr ut på Hisingen

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med Facil Europe BV för lager- och logistikverksamhet samt kontor om totalt 3 500 kvadratmeter i Sörred Kubiklager i Göteborg på Hisingen.


Bockasjö har tecknat ett hyresavtal om 13 500 kvadratmeter med Samsung SDS.

Bockasjö hyr ut 13 500 kvadratmeter på Hisingen

Uthyrning Bockasjö har tecknat ett hyresavtal om 13 500 kvadratmeter med Samsung SDS i Bockasjös fjärde fastighet som är belägen på Hisingen. Inflyttning sker sommaren 2020.


Selma stad.

Serneke bygger vidare i Selma stad

Bygg/Arkitektur Serneke har fått fortsatt förtroende av Framtiden Byggutveckling AB att bygga ytterligare en etapp i projekt Selma stad i Hisings Backa i Göteborg. Ordern är värd cirka 168 miljoner kronor.


Castellum investerar i logistikanläggning i Göteborg

Bygg/Arkitektur Castellum har startat en nybyggnation av en logistikbyggnad i hamnområdet i Göteborg – den första delen i en satsning som möjliggör etablering av storskalig logistik och stödjer expansionen av Göteborgs hamn. Investeringen beräknas uppgå till 220 miljoner kronor, inklusive markförvärv.


Peab Bostad planerar nya projekt på Hisingen

Bostäder De senaste tio åren har Peab Bostad startat ett 15-tal bostadsprojekt på Hisingen. Närmast väntar den andra etappen av Brf Qvillestaden i Brämaregården med 40 nya lägenheter.


Jätteuthyrning för Prologis på Hisingen

Uthyrning Nu har de första ytorna hyrts ut i Prologis Logistikpark på Hisingen. Det handlar om en uthyrning på 23 500 kvadratmeter till en hyresgäst.


Storuthyrning i Göteborg

Uthyrning JLL har förmedlat en uthyrning om 25 000 kvadratmeter i en befintlig logistikanläggning på Hisingen.


Första spadtaget för 800 bostäder i Lillhagsparken

Bostäder I går togs första spadtaget för 800 nya bostäder vid Lillhagsparken i Göteborg varav ungefär hälften kommer att byggas av Tornet.


156 studentlägenheter ska byggas vid Lindholmspiren på Hisingen.

Studentbostäder byggs vid Lindholmspiren

Bostäder Nu byggs 156 innovativa studentlägenheter vid Lindholmspiren på Hisingen i Göteborg. Bakom satsningen står Älvstranden Utveckling och Urban Cribs.


Selma Lagerlöfs torg blir Selma stad

Bygg/Arkitektur Snart inleds den stora omvandlingen av Selma Lagerlöfs Torg på Hisingen i Göteborg. 800 nya bostäder, nytt stadsdelshus med rum för kultur, handelshus, idrottshall och nya lokaler för vård och service kommer att byggas, lägg därtill levande torgstråk och parkstråk.


Skanska, Peab och HSB utvecklar tillsammans med kommunala Älvstranden Utveckling bostäder på Lindholmen i Göteborg.

Konsortium bygger 450 lägenheter på Lindholmen

Bostäder Ett konsortium med Skanska, Peab och HSB utvecklar tillsammans med kommunala Älvstranden Utveckling ett helt nytt bostadsområde precis vid vattnet i Göteborg.


KF säljer Backaplansfastigheter till Skandia

Transaktioner KF Fastigheter säljer två utvecklingsfastigheter på en sammanlagd tomtareal om 90 000 kvadratmeter till Skandia Fastigheter på Backaplan, Hisingen.


Nordic Life får förvaltningsuppdrag i Kvillebäcken

Bolag Nordic Life Förvaltning har tecknat ett förvaltningsavtal med Ivar Kjellberg Fastighet AB för totalförvaltning av deras nyproduktion i Kvillebäcksparken på Hisingen i Göteborg.


700 bostäder byggs i Hisings Backa

Bostäder Utvecklingen av Backa på Hisingen i Göteborg fortsätter. Nu planeras för upp emot 700 nya bostäder i en tät kvartersstad utmed Litteraturgatan.


Kakeldaxgruppen expanderar på Hisingen

Bygg/Arkitektur Just nu pågår byggnationen av Kakeldaxgruppens största satsning någonsin. På totalt 5 200 kvadratmeter samlar företaget all sin verksamhet. 


Serneke har köpt och tillträtt ytterligare en fastighet på Lindholmen på Hisingen. Därmed har en viktig pusselbit fallit på plats inför byggnationen av Nordens högsta hus, Karlatornet.

Serneke gör sista markköpet för Karlavagnsplatsen

Transaktioner Serneke har köpt och tillträtt ytterligare en fastighet på Lindholmen i Göteborg. Förvärvet av 5 360 kvadratmeter befintliga kontorslokaler, innebär att en viktig pusselbit fallit på plats inför byggnationen av Nordens högsta hus, Karlatornet.


Wästbygg bygger Putsegården på Hisingen

Bostäder Wästbygg har tecknat avtal med Etikhus om att uppföra bostadskvarteret Putsegården på Hisingen i Göteborg.