Image

Vasakronan och JM i bytesaffär

Transaktioner Vasakronan gör en bytesaffär med JM i Uppsala.
Publicerad den 11 Mars 2016

Vasakronan köper fastigheten Kungsängen 14:1 i Uppsala med adress Fjalars Gränd 4 för 6,4 miljoner kronor.

Kungsängen 14:1 ligger i anslutning till en av Vasakronans befintliga fastigheter, Kungsängen 14:5. Avsikten är att tillskapa en kommersiell byggrätt.

JM köper en del av fastigheten Kvarngärdet 1:19 i Uppsala med adress Portalgatan 2 med flera. Delen är avstyckad och bildar numera en ny fastighet med fastighetsbeteckning Kvarngärdet 1:34. Köpeskillingen uppgår till 60 miljoner kronor.

Fastigheten har en lagakraftvunnen detaljplan med möjlighet att uppföra cirka 180 bostäder, i storlekar 1-5 rum och kök, i Kapellgärdet och är belägen i direkt anslutning till JM:s tidigare kvarter Tornet.

– Fastigheten i Kvarngärdet ligger i det attraktiva Kapellgärdet, med närhet till Uppsalas centrala delar, där JM varit verksamma under lång tid. Nu får vi på nytt en möjlighet att utveckla ett attraktivt kvarter i området, säger Per Johansson, regionchef region Öst för JM.

Säljstart av första etappen sker i maj och då släpps 37 lägenheter.

Respektive fastighet innehåller byggnader som ska rivas och det finns inga hyresgäster i någon av fastigheterna.

- Fastigheterna ligger i omedelbar närhet till Resecentrum – ett område med stor potential för att skapa bra kontorsbyggnader. Området runt Kvarngärdet har successivt omdanats till ett bostadsområde varför det här är en god affär för båda parter, säger Jonas Bjuggren, Vasakronans chef för region Uppsala.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige