Image
Kista Terrass.
Kista Terrass. Bild: Vasakronan

Vasakronan bygger kontorsfastighet om 19 000 kvadratmeter i Kista

Uthyrning Vasakronan har tecknat ett tolvårigt hyresavtal i sin nya kontorsfastighet i Kista. Därmed är fastigheten fullt uthyrd.
Publicerad den 19 Februari 2013
Kista Terrass. Bild: Vasakronan.
Kista Terrass. Kista Terrass. Bild: Vasakronan
Kista Terrass. Kista Terrass. Bild: Vasakronan.
Kista Terrass.

- Vi tror starkt på Kista och områdets fortsatta utveckling. Vår vision för Kista Terrass är att skapa ett attraktivt område med främst moderna verksamhetsstödjande kontorsfastigheter för både stora och små företag. Summan av våra befintliga och blivande byggrätter gör det möjligt för oss att realisera den visionen och bygget av hus 9 är ett steg på vägen, säger Per Thiberg, chef för fastighetsutveckling och uthyrning på Vasakronan.

Kontorsfastigheten blir 19 000 kvadratmeter och ligger i Kista Terrass. Investeringen uppgår till cirka 480 miljoner kronor. Det är inte offentligt vem den nya hyresgästen är men enligt vad Fastighetssverige erfar är det Ericsson.

I likhet med de två andra nybyggnadsprojekten i Stockholm, Svea Artilleri och Frösunda, blir även hus 9 en fastighet med hög teknisk standard och flexibilitet. Lokalerna ska klara kundens högt ställda krav men hus 9 är även förberett för en framtida multitenant-lösning för mindre företag.

- Den totala investeringen för våra pågående projekt i Stockholm är cirka 1,2 miljarder kronor och den totala uthyrningsbara kontorsarean cirka 43 000 kvadratmeter. Det är ett starkt tillskott av toppmoderna lokaler till Vasakronans redan högkvalitativa fastighetsinnehav. Uthyrningsgraden i projekten är idag 92 procent, säger Per Thiberg.

Zengun har upphandlats som totalentreprenör för att uppföra hus 9 som ska stå klart för inflyttning under första kvartalet 2015.

Målsättningen är att byggnaden ska miljöklassas enligt Leed Gold och parterna kommer att teckna ett grönt hyresavtal.
Vasakronan är en av de största fastighetsägarna i Kista och äger sedan tidigare bland annat profilfastigheterna Kista Science Tower, Kista Entré och Modemet. Utöver dessa har man också cirka 200 000 kvadratmeter befintliga och blivande byggrätter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige