Image
Bild: Vasakronan

Vasakronan hyr ut och fullföljer Svea Artilleri

Uthyrning På Valhallavägen 117 i Svea Artilleri bygger Vasakronan två nya fastigheter om totalt 7 000 kvadratmeter kontor. Strax före jul tecknade Aon Sweden hyresavtal om det ena huset och nu hyr Sigma merparten av det andra. Vasakronan fullföljer därmed sitt tioåriga projekt att konvertera 20 000 kvadratmeter regemente till moderna kontor.
Publicerad den 6 Februari 2012
Annons
Image
Svea Artilleri. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Svea Artilleri. Bild: Vasakronan.

Att arbeta med egenutveckling i bra kontorslägen är en del av Vasakronans långsiktiga strategi och i Svea Artilleri har bolaget arbetat kontinuerligt i tio års tid med utveckling av den nuvarande detaljplanen. Nu skapas ytterligare 7 000 kvadratmeter kontorslokaler fördelat på två karaktärsfulla kontorshus.

Johan Einarsson är projektutvecklare och jobbar med fastighetsutveckling på Vasakronan:

- Beslutet att bygga dessa två hus fattades under 2011 och jag har själv varit delaktig i projekt Svea Artilleri på olika sätt sedan 2005. Vi har skapat kontor och en miljö som känns riktigt bra och det har visat sig under resans gång att vi inte är ensamma om att tycka det. Intresset för området har varit stort hela tiden och inte minst för de här två husen.

Sedan projekt Svea Artilleri startade har bostadsbyggrätter (bland annat Svea Torn) sålts och evakueringsuthyrning gjorts. Befintliga byggnader om 15 000 kvadratmeter har totalrenoverats och ett underjordiskt garage har byggts. Med bygget av de två nya halvmåneformade fastigheterna rundas projektet av.

Per Thiberg är chef fastighetsutveckling och uthyrning på Vasakronan:

- När det gäller egenutveckling måste man vara långsiktig och försiktig och Vasakronan bygger därför sällan på spekulation. I det här fallet gjorde vi ett undantag eftersom vi såg potentialen i att skapa två konkurrenskraftiga produkter i ett väldigt eftertraktat läge. Vår bedömning visade sig vara riktig. Med mer än ett år kvar till inflyttning återstår endast 1 000 kvadratmeter i det ena huset och 450 kvadratmeter i det andra att hyra ut. Det ger en uthyrningsgrad på 80 procent.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Jula-chefen: Många aktörer i detaljhandeln går bra

Bolag Jula slog ett nytt försäljningsrekord i maj och fysiska butiker står för nästan hela omsättningen. Företagets vd Joachim Frykberg förklarar för Fastighetssverige vad som ligger bakom de fortsatta framgångarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY