Image
Bild: Vasakronan

Kista Entré guldklassad

Energi/miljö Kista Entré har Leed-certifierats för befintlig byggnad enligt nivå Guld, och blir därmed en av de första i Sverige att uppnå denna certifiering.
Publicerad den 12 December 2012
Kista Entré. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Kista Entré. Bild: Vasakronan.

- Många företag och myndigheter har krav på sig att sitta i certifierade fastigheter. De bolag som inte har miljöklassade och certifierade byggnader att erbjuda kommer inte att kunna konkurrera om de mest attraktiva kunderna. Att jobba aktivt och systematiskt med att minska fastigheternas miljöpåverkan är därför en kärnfråga, säger Fredrik Wirdenius, vd för Vasakronan.

Kista Entré är ett exempel på en välskött fastighet med låg energianvändning. Utöver det så har Vasakronan fått tillgodoräkna sig en del av det företaget redan uppnått, som till exempel ISO14001-certifieringen, användningen av förnyelsebar energi och klimatneutraliteten:

- I grunden har vi inte förändrat vårt sätt att arbeta med Kista Entré. Certifieringen är därför ett kvitto på att våra processer fungerar och att vår förvaltningsorganisation håller hög klass. Det ger oss ett försprång i förhållande till våra konkurrenter och är ett bevis för hur väl våra befintliga byggnader står sig i konkurrensen med nyproduktion som numera alltid är miljöcertifierad, säger Fredrik Wirdenius.

I dagarna har handlingar skickats in för att få även Lilla Bommen i Göteborg – ”Läppstiftet” – certifierad enligt Leed för befintlig byggnad på guldnivå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige