Image
Bild: Vasakronan

Vasakronan bygger mer i Frösunda

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal med Bisnode om 9 400 kvadratmeter kontor i Frösunda, Solna. Därmed färdigställs hus 3 och 4 i kvarteret Rosenborg, en investering på cirka 500 miljoner kronor. Byggnaderna ska vara inflyttningsklara under 2014.
Publicerad den 30 Januari 2013
Annons
Image
Bild: Vasakronan
Bild: Nicklas Tollesson.
Bild: Vasakronan

Med uthyrningen till Bisnode är den totala uthyrningsgraden för kvarteret drygt 90 procent.

I kvarteret finns redan två nybyggda hus, Rosenborg 1 och 2. Hus nummer tre är under uppförande och där flyttar Bisnode in under första kvartalet 2014. Samtidigt påbörjas bygget av ett fjärde och sista hus, Rosenborg 4.

Där flyttar JM AB, deras dotterbolag JM Entreprenad AB och Cramo in under fjärde kvartalet 2014.

Frösunda i Solna befinner sig i snabb utveckling. Med öppningen av Friends Arena, framväxten av Mall of Scandinavia och förbättrad kollektivtrafik har området på kort tid blivit attraktivt både som bostads- och kontorsområde.

- Efterfrågan på moderna kontor i attraktiva lägen som Frösunda ökar ständigt. Därför jobbar vi kontinuerligt med att utveckla våra befintliga fastigheter men också att bygga nya. Vi har mark med en total möjlig byggrätt för ungefär 380 000 kvadratmeter kontor i Vasakronans bestånd. Det motsvarar tio miljarder i möjliga investeringar, säger Per Thiberg, chef för fastighetsutveckling och uthyrning.

Den totala investeringen för hus 3 och 4 i kvarteret Rosenborg uppgår till cirka 500 miljoner kronor och den totala uthyrningsbara kontorsarean är 17 000 kvadratmeter.

JM Entreprenad AB har upphandlats som totalentreprenör för att uppföra de båda byggnaderna. Målsättningen är att husen ska miljöklassas enligt Leed Platinum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Jula-chefen: Många aktörer i detaljhandeln går bra

Bolag Jula slog ett nytt försäljningsrekord i maj och fysiska butiker står för nästan hela omsättningen. Företagets vd Joachim Frykberg förklarar för Fastighetssverige vad som ligger bakom de fortsatta framgångarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY