Image
Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S).

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå.
– Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.


Rickard Langerfors, vd för Klövern skriver under att vara med och genomföra den stora omvandling som ska ske i Kista.

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.


Kista Galleria.

Citycon hyr ut till Teint Vårdcentral i Kista Galleria

Uthyrning Teint Vårdcentral öppnar upp i Kista Galleria i juni.


Kista Forum.

Nordika förlänger och tecknar nytt avtal i Kista

Uthyrning Nordika förlänger hyresavtal med Internationella Engelska Skolan och hyr ut cirka 1 800 kvadratmeter i Kista Forum.


Technopolis campus i Kista.

Technopolis gör ny satsning på Kista-campuset

Stockholm Technopolis utvecklar sitt campus med både gym och helt ny reception i Kista. Med de nya tillskotten visar Technopolis sin ambition att leverera en heltäckande serviceupplevelse för sina hyresgäster, där förstklassiga faciliteter kombineras med flexibilitet och en stor variation av tjänster, skriver de i ett pressmeddelande. Totalt tar gymmet och nya receptionen ta upp 250 kvadratmeter vardera. På Techopolis hemsida finns just nu 12 lokaler vakanta, motsvarande 7 140 kvadratmeter av totalt 44 500 kvadratmeter.


Kista, flygbild.

Corem tecknar tioårigt avtal med OHB Sweden i Kista

Uthyrning Corem har tecknat ett tioårigt hyresavtal med rymdföretaget OHB Sweden avseende ett huvudkontor om 4 778 kvadratmeter i fastigheten Helgafjäll 1 i Kista. Förutom kontor kommer lokalerna att inrymma renrum för utveckling och tillverkning av satelliter och framdrivningssystem. Tillträdet är planerat till januari 2025.


Kista Galleria.

Citycon förvärvar resterande del av Kista Galleria

Transaktioner Citycon är i slutskedet att ta över resterande andel (50 procent) i Kista Galleria i Stockholm. Förvärvet offentliggjordes i samband med företagets årsbokslut. Kanadensiska bolaget CPP Investments säljer sin andel och därmed äger Citycon Kista Galleria till 100 procent.


Skanskas och Areims planerade bebyggelse av bland annat 2000 bostäder i Kista.

Mitt i byggkrisen – ny chans för 2 000 bostäder

Bygg/Arkitektur Skanskas och Areims jätteplaner i Kista stötte på patrull förra sommaren då länsstyrelsen upphävde kommunstyrelsens antagande av detaljplanen för 2 000 nya bostäder i Kista. Nu ska dock jätteutvecklingen få en andra chans, Fastighetssverige berättar mer.


Miguel Martines, Head of Development, Northern Europe på IHG Hotels & Resorts. (Bilden är ett montage, med illustrationen för det kommande hotellet I Kista)

Hotelljätten etablerar sig i Sverige – här är deras planer för marknaden

Uthyrning Nyligen stod det klart att hotelljätten IHG Hotel & Resorts tillsammans med Revelop som fastighetsägare kommer slå upp dörrarna till deras första hotell i Sverige. Miguel Martins, Head of Development, Northern Europe på IHG Hotels & Resorts, berättar nu om deras kommande planer.


Voco hotels första etablering blir i Kista

Hotelljätten gör sin första etablering i Sverige

Uthyrning Revelop har tecknat avtal med den englandsbaserade globala hotelljätten IHG Hotels & Resorts om etablering av Voco hotel i Kista – IHGs första hotell i Sverige. Avtalet innebär att 9 000 kvadratmeter i fastigheten Nordic Forum konverteras till ett hotell med konferensavdelning, restaurang, spa- och poolavdelning. Hotellet, som öppnar efter sommaren, drivs av Mogotel Hotel Development.


Nordic Forum.

Revelop hyr ut över 1 100 kvadratmeter kontor i Kista

Uthyrning Revelop har tecknat tre separata hyresavtal omfattande totalt cirka 1 100 kvadratmeter i Kista. Samtliga uthyrningar avser kontorslokaler belägna i Nordic Forum i Kista.


Pantbanken expanderar och öppnar i Kista Galleria.

Pantbanken expanderar och öppnar i Kista Galleria

Uthyrning Pantbanken Sverige öppnar upp i Kista Galleria i mars i år.


Kista Galleria.

Citycon hyr ut till gymkedja i Kista Galleria

Uthyrning Gymkedjan Fitness 24 Seven kommer att öppna en anläggning på cirka 1 300 kvadratmeter Kista Galleria under våren 2024.


Fokus Skärholmen ska med tiden generera 4 000 bostäder.

Storsatsande Klövern på väg mot nytt exploateringsavtal

Bostäder Redan i år har Klövern planer på att starta minst 800 bostäder i Kista. Nu kan det snart bli aktuellt med ytterligare bostäder i södra Stockholm. Fastighetssverige berättar mer.


Revelop utvidgar i Kista och Bredden.

Co-workingkoncept växer i Kista och Bredden

Uthyrning Revelop utökar sitt co-workingkoncept med ytterligare 2 500 kvadratmeter i Kista och Bredden till totalt 12 000 kvadratmeter i fem fastigheter.


Till vänster syns AB Invests förslag på konstruktionen av det 40 våningar höga trähuset i Kista. Den rödmarkerade platsen för bebyggelsen är idag en parkering.

Här vill norska hotellaktören bygga världens högsta trähus

Bygg/Arkitektur AB Invest vill bygga ett 40 våningar högt kontorshus i trä i Kista – det skulle i så fall bli världens högsta trähus. Fastighetssverige berättar mer om det ambitiösa projektet och dess innehåll.


Till vänster syns en illustration av det nya padel-centret med höghusen i bakgrunden, till höger de två höghusen där bostadshuset i 41 våningar syns i höger sidan av bilden och hotell/kontorshuset i 27 våningar syns i vänster sidan av bilden.

Omfattande Kista-satsning – dubbelskrapor och padelcenter nära grönt ljus

Bygg/Arkitektur Två nya landmärken på 41 respektive 27 våningar är nära att få tummen upp i stadsbyggnadsnämnden. Läs om de hundratals bostäderna, padel-centret och hotellet som ska växa fram i Kista.


Gullfoss 3 i Kista.

Corem och Bahnhof tecknar tioårigt avtal i Kista

Uthyrning Corem har tecknat ett tioårigt hyresavtal med internet- och bredbandsleverantören Bahnhof avseende ett 1 565 kvadratmeter stort datacenter i fastigheten Gullfoss 3 i Kista, Stockholm Norra.


Kista Galleria.

Citycon tänker nytt kring Kista Galleria – så vill de bygga ut

Bygg/Arkitektur Bolaget vill ändra detaljplanen för Kista Galleria för att kunna omdisponera och utöka användningen, det rör sig om en uppskattad volym på minst 60 000 kvadratmeter. Fastighetssverige berättar mer.


Kista Galleria.

Ny butik öppnar i Kista galleria

Uthyrning Kista Galleria fortsätter att satsa på ett brett utbud av shopping där även hållbarhet är en viktig byggsten. I slutet av september 2023 öppnar Artikel 2 (tidigare Emmaus Stockholm) en helt ny second hand-butik i gallerian där besökare kan hitta allt från kläder och möbler till prylar och leksaker.