Image

Tysk fond öppnar kontor i Stockholm – han blir kontorschef

Karriär Det tyska fondbolaget Patrizia Immobilien AG har öppnat kontor på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Som kontorschef har man rekryterat Henrik Österberg, som närmast kommer från konsultföretaget Evidens. - Det är en spännande utmaning att få vara med från början och bygga upp Patrizias verksamhet i Norden, säger han till Fastighetssverige.
Publicerad den 15 September 2011
Henrik Österberg. Bild: Patrizia Immobilien AG. Bild: Patrizia
Henrik Österberg. Bild: Patrizia Immobilien AG.

Patrizia köpte via sin fond Euro City Residential Fund I 1 018 lägenheter med en sammanlagd yta om 94 000 kvadratmeter i Vårberg och Haninge-Jordbro i Stockholm 2008. Sommaren 2010 köpte man i samma fond tre bostadsbolag med 113 lägenheter om 7 000 kvadratmeter i Finland.

Nu är avsikten att man ska fortsätta investera i Norden, och därför har man etablerat ett Nordiskt kontor som ligger på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

Henrik Österberg från Evidens är den förste man rekryterat till kontoret.
- Det är en spännande utmaning att få vara med från början och bygga upp Patrizias verksamhet i Norden, säger Henrik Österberg.

Initialt är han den ende anställde på Stockholmskontoret.
- Men i takt med att vi investerar kommer vi att växa. Jag tror att vi är några till på ett par års sikt, säger Henrik Österberg.

Euro City Residential Fund I ska köpa för närmare fyra miljarder kronor, främst i Sverige, Finland, Frankrike, Tjeckien, Holland och Tyskland.
- De skandinaviska länderna är bland de allra mest attrakiva när det handlar om bostadsfastigheter. Eftersom internationella transaktioner kommer att öka på den europeiska marknaden för bostadsfastigheter vill vi öka vår lokala närvaro på dessa marknader, säger Wolfgang Egger, vd på Patrizia Immobilien AG.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige