Image

Tysk fond köper tre bostadsbolag i Finland

TRANSAKTIONER Veritas Pensionsförsäkring har sålt tre bostadsaktiebolag till tyska fastighetsfonden Patrizia. Totalt innehåller de tre bolagen 113 bostäder som tillsammans utgör cirka 7 000 kvadratmeter.
Publicerad den 23 Juni 2010

De 113 bostäderna är belägna i Vanda, Esbo och Tammerfors i Finland.
Bostadsaktiebolagen är Patrizias första fastighetsplaceringar i Finland.

- Vi uppskattar att Patrizia går in för ett långsiktigt ägande av fastigheterna, säger Veritas placeringsdirektör Staffan Sevón.

Veritas Pensionsförsäkrings fastigheter utgör, före affären, cirka 18,9 procent av bolagets placeringar och av dem är 13,2 procent bostäder.

- Direkta fastighetsplaceringar i Finland är en av Veritas kärnfunktioner som placerare och vi är i förhållande till placeringsmassan det finska pensionsbolag som äger mest inhemska fastigheter. Detta har också gagnat portföljens avkastning och medverkat till att vi på lång sikt har haft den högsta avkastningen av pensionsbolagen. Vi ser fortsättningsvis många intressanta placeringsmöjligheter på den inhemska fastighetsmarknaden, säger Staffan Sevón.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige