Image

”Vi kommer göra fler affärer i Sverige”

Expo Real Patrizia är en av Tysklands största fastighetsfondaktörer, med ett starkt fokus på Norden. Bolagets Nordenchef Rikke Lykke berättar under måndagen på Expo Real att hon håller ögonen öppna efter intressanta investeringar, inte minst i Sverige.
Publicerad den 7 Oktober 2013
Rikke Lykke. Bild: Eddie Ekberg
Rikke Lykke. Rikke Lykke. Bild: Eddie Ekberg
Rikke Lykke.

Patrizia köpte tidigare i år en bostadsportfölj i Tyskland för en bit över 21 miljarder kronor, det är den största transaktionen i Europa hittills i år. Portföljen omfattar 31 900 lägenheter.

Bolaget finns representerat i Norden med kontor i såväl Danmark som Sverige. Patrizias Nordenchef sedan ett och ett halvt år är Rikke Lykke, en person med mångårig erfarenhet från fastighetstransaktioner.

Vintern 2008 köpte Patrizia en stor portfölj med 1 018 lägenheter i Stockholm med en sammanlagd yta om 94 000 kvadratmeter. Det var bolagets första affär i Sverige. Sedan dess har man inte återfunnits på köpsidan i Sverige.

- Sverige och Norden är alltid intressant och vi kommer definitivt att göra flera affärer där. Sverige är dock lite kallare just nu eftersom man står utanför Eurosamarbetet, vilket gör att vi tvingas hedga mellanskillnaden, och då blir det svårare att räkna hem investeringen. Men, som sagt, jag är övertygad om att vi kommer göra fler affärer i Sverige. Och vi kommer att bygga upp vårt kontor där – om några år kommer vi att säkert vara tio personer på Sverigekontoret, i dag är det en. Givet att vi gör fler investeringar förstås, säger Rikke Lykke.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige