Image
Rikke Lykke.

Rikke Lykke blir ny koncernchef på DEAS Group

Karriär Profilens nya uppdrag officiellt – ska ta DEAS till nästa nivå.


Rikke Lykke.

Nordiska toppchefen går vidare från globala jätten

Karriär En av Nordens mäktigaste fastighetsprofiler tar ett nytt kliv i karriären. Efter nio år i toppen av Patrizia går Rikke Lykke nu vidare till ett nytt uppdrag. För Fastighetssverige berättar hon varför hon lämnar och om sin tid hos den tyska jätten: "Lämnar med tungt hjärta – men upprymd över mitt nya uppdrag."


Rikke Lykke, Nordenchef på Patrizia.

”Har hört att pensionsfonderna ska sälja”

Mipim Livsmedelsbutiker och handelsplatser med livsmedelsbutiker som ankarhyresgäster ses av många som säkra investeringsalternativ. Rikke Lykke på tyska Patrizia håller med – när det gäller Tyskland, men inte Norden.
Fastighetssverige träffade Rikke Lykke på Mipim för att prata trender, möjligheter – och rykten om den svenska bostadsmarknaden. ”Har hört att pensionsfonderna ska sälja.”


Patrizia köper lägenheter i Köpenhamn

Transaktioner Patrizia köper 259 lägenheter på Marmormolen i Nordhavn. Investeringen görs för tre tyska institutionella investerare.


Fastighetskvinnan

Sagt på Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan Tisdagens seminarium Fastighetskvinnan på Grand Hotel bjöd på en mängd intressanta och tankeväckande funderingar och one-liners. Här är några av dem.


Fastighetskvinnan
Rikke Lykke, Anneli Jansson och Gro Boge.

Internationella aktörer om den svenska marknaden

Fastighetskvinnan Sedan finanskrisen har den svenska marknaden dominerats av inhemska köpare. De internationella aktörerna har – med vissa undantag – haft svårt att konkurrera med svenska institutioner och börsbolag.
Hur ser internationella investerare på den svenska marknaden i dag? Två Nordenchefer och en vd från viktiga aktörer från Storbritannien, Tyskland och Norge diskuterar Sverige som investeringsmarknad på seminariet Fastighetskvinnan den 1 september.


Zsolt Kohalmi, Rikke Lykke och Thomas Völker.

Internationella aktörer på Fastighetsmarknadsdagen

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Stockholm betraktas som en nyckelmarknad i Norden bland internationella aktörer. På Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm den 18/11 träffar du några av dem.


Patrizia öppnar i Finland

Bolag Efter Köpenhamn och Stockholm öppnar Patrizia nu i Finland.


Fastighetsbåten: Rekordlågt intresse från internationella investerare

Sverige Internationella investerares del av transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden är rekordlåg – Patrizias Rikke Lykke och Swedbanks Göran Råckle gav på Fasticons Fastighetsbåten sina förklaringar till detta.


Rikke Lykke: Vi öppnar i Stockholm så fort som möjligt

Mipim Patrizia är en av Tysklands största fastighetsfondaktörer, med ett starkt fokus på Norden och, inte minst, Sverige.
Under onsdagen på Mipim säger bolagets Nordenchef, Rikke Lykke, att de tänker öppna kontor i Stockholm så fort som möjligt.


”Vi kommer göra fler affärer i Sverige”

Expo Real Patrizia är en av Tysklands största fastighetsfondaktörer, med ett starkt fokus på Norden. Bolagets Nordenchef Rikke Lykke berättar under måndagen på Expo Real att hon håller ögonen öppna efter intressanta investeringar, inte minst i Sverige.


Hon blir Nordenchef för Patrizia

Bolag Det tyska fondbolaget Patrizia har kontor i Stockholm sedan 2011. Bolaget öppnar nu också ett kontor i Köpenhamn. En Nordenchef är rekryterad.