Image

Fullsatt i Spegelsalen – se bilderna här

Fastighetskvinnan Nästan 300 personer var på plats när den andra upplagan av seminariet Fastighetskvinnan genomfördes på Grand Hotel i Stockholm i går.
Publicerad den 2 September 2015

En av deltagarna var Fabeges vd Christian Hermelin.

- Det här är ett bra tillfälle att få inspiration. Det är bra talare med infallsvinklar som man inte alltid får höra annars, säger Hermelin och exemplifierar med Sodexos vd Azita Shariati nämnde om sin egen inställning till jämställdhet och mångfald:

- Hon sa mycket tankeväckande, inte minst att hon själv har mängder av fördomar, sådant tänker man inte på – att även kvinnliga invandrare har fördomar.

Ingalill Berglund, Atrium Ljungberg, medverkade som talare för andra året i rad.

- Det här är ett bra seminarium som jag gärna medverkar på, det lyfter fram och synliggör den stora kvinnliga kompetensen som finns i branschen, säger Ingalill Berglund.

Dagen inleddes med ett anförande av jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), som menade på att det nu är männens tur att ta taktpinnen när det gäller fortsatt utveckling av jämställdhetsfrågan.

”Hotet” om lagstiftning om inte den kvinnliga andelen av börsstyrelseledamöterna uppgår till 40 procent i slutet av 2016 kvarstår.

Fler artiklar om Fastighetskvinnan läggs upp under dagen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY