Image
Stig Svedberg.
Stig Svedberg. Bild: Tvättbjörnen Förvaltning

Tvättbjörnen köper på ny marknad

Transaktioner Stig Svedbergs Tvättbjörnen Fastigheter köper sina första fastigheter utanför Sundsvallsområdet, två fastigheter i Gävle. Säljare är Estea Sverigefastigheter 3 AB.
Publicerad den 16 Maj 2019

Tvättbjörnen Fastigheter förvärvar de två detaljhandelsfastigheterna Hemlingby 71:4 och Hemlingby 52:13 belägna i södra Gävle.

Fastigheterna har cirka 12 100 kvadratmeter uthyrningsbar area och är fullt uthyrda. Förvärvet är bolagets första utanför Sundsvallsområdet.

Till de större hyresgästerna hör Europeiska Motor, ÖoB, Rusta, Jysk och Stadium Outlet.

– Gävle är en intressant tillväxtkommun där vi som långsiktig aktör hoppas hitta fler investeringsmöjligheter på sikt. Fastigheterna ligger i Hemlingby handelsområde som vi bedömer har god utvecklingspotential. Med flera starka varumärken som hyresgäster ser vi investeringen som en bra bas för fortsatt expansion i Gävle, säger Stig Svedberg, ägare av Tvättbjörnen Fastigheter.

Överenskommet fastighetsvärde ligger i linje med senaste värdering.

– Fastigheterna i Gävle var fondens första förvärv och har bidragit med starka kassaflöden. Försäljningarna är ett led i att renodla fondens fastighetsbestånd. Fortsatt ser vi mycket intressanta förvärvsmöjligheter för fonden, säger David Ekberg, Estea AB.

Tillträde är planerat till den 31 maj 2019.

JLL har varit säljarens rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY