Image

Svenska Hus köper i Göteborg

Transaktioner Svenska Hus har köpt tomträtten till en fastighet på Ringön i Göteborg. Arean är cirka 41 000 kvadratmeter och den uthyrningsbara ytan knappt 10 000 kvadratmeter.
Publicerad den 4 April 2016

Den 1 april förvärvade Svenska Hus tomträtten till fastigheten Tingstadsvassen 31:3 på Ringön. Säljare var Schenker Property AB och deras ombud i affären var NAI Svefa. Den uthyrningsbara ytan som idag består av lager med tillhörande kontor är cirka 10 000 kvadratmeter och arean är 41 000 kvadratmeter.

Byggnaden är uppförd 1967 och cirka 3 700 kvadratmeter är i dag vakanta lagerytor. Företagsområdet Ringön har en varierad karaktär av småindustri och ligger mycket centralt beläget i ett expansivt område av Göteborg.

Köpet är ett led i strategin att förvärva fastigheter med utvecklingspotential i intressanta områden.

– Ringön är mycket centralt område och har en mycket spännande framtid framför sig. Vi ser att fastigheten har stor potential för fortsatt långsiktig utveckling och ser fram emot denna, säger Michael Ohlson, regionchef på Svenska Hus i Göteborg.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige