Image

Sveafastigheter säljer till Deka i Helsingfors

Transaktioner Sveafastigheter Fund III och dess partner HGR Property Partners har sålt en kontorsfastighet i Vallgård, Helsingfors. Köpare är en specialfond som förvaltas av tyska Deka Immobilien. Försäljningspriset är motsvarande 400 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Juni 2015

Sveafastigheter förvärvade två vakanta fastigheter belägna på Elimägatan 23-27 i Vallgård i januari 2011. Sveafastigheter har, tillsammans med sin förvaltningspartner HGR, hyrt ut båda fastigheterna till ett flertal allmännyttiga och statliga bolag, bland andra Konstuniversitetet och Helsingfors stad.

Den nu genomförda försäljningen avser Elimägatan 25-27, som har en medelhyreslängd om 6,4 år. Fastigheten har fått en Leed Gold-certifiering. Grannfastigheten avyttrades hösten 2013.

- Försäljningen av kontorsfastigheten i Helsingfors är den tredje avyttringen av en hel portfölj för Sveafastigheter Fund III, och den andra i Finland. Försäljningen följer efter en rad av framgångsrika avyttringar för fonden i Sverige och Danmark under våren. Vi har genomfört samtliga delar av investeringens affärsplan och är mycket nöjda med att nu leverera en god avkastning till våra investerare, säger Johan Tengelin, vd på Svefastigheter.

- Vi har tillsammans med vår partner HGR gjort ett lyckat uthyrningsarbete och skapat en investeringsprodukt som lämpar sig för en långsiktig placerare, säger Jonas Ahlblad på Sirius Capital Partners, som fungerar som rådgivare för de finska innehaven i Sveafastigheter Fund III.

- Jag är mycket nöjd över det framgångsrika uthyrnings- och utvecklingsarbete vi har åstadkommit i denna fastighet. Att en investerare av Dekas rang intresserar sig för fastigheten är ett ypperligt bevis på detta, säger Kari Helin, vd för HGR Property Partners.

Säljarnas rådgivare för transaktionen var CBRE och Krogerus Attorneys.

Sveafastigheters Fund III lanserades 2010 och stängdes för investeringar 2013 med 317 miljoner euro i eget kapital. Fonden har omfattat tolv fastighetsportföljer spridda över Sverige, Finland och Danmark. Tidigare i år såldes Högkullen Omsorgsfastigheter som var Sveriges största privatägda portfölj av LSS-fastigheter. Under 2014 såldes en finsk portfölj med dagligvarubutiker till det svenska fastighetsbolaget Trophi Fastighets AB som ägs av AP3.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Cibus tillväxtplaner efter nya storköpet

Bolag Cibus fortsätter göra stora portföljförvärv. Efter att ha köpt 72 fastigheter i Finland från Sagax berättar vd:n Sverker Källgården om tillväxtstrategin, den nya storägaren, planerna för andra halvåret 2021 och om expansionsmöjligheter till Norge och Danmark.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY