Image
Linda Kjällén, CBRE.

CBRE: "Vi behöver ett gemensamt språk för omställningsinvesteringar"

Stora Hållbarhetsdagen Det finns en förväntan på en slags brun-rabatt på fastigheter som behöver ställas om. Det menar hållbarhetschefen på CBRE, Linda Kjällén. Samtidigt finns stora möjligheter att göra just den investeringen i Sverige. När investerarintresse finns och hyresgäster är villiga att betala så återstår det för värderarna hitta ett gemensamt språk.


Alma förstärker investeringsteamet – plockar namn från storbolagen

Karriär Alma Property Partners rekryterar från CBRE, CapMan Real Estate, Catella och Carnegie.


Patrik Kallenvret, Head of Capital Markets Nordics på CBRE.

CBRE-toppen: "Transaktionsmarknaden har hela färgskalan"

Mipim Det väntar intensiva dagar för CBRE:s Patrik Kallenvret under Mipim. Kalendern är helt enkelt fullbokad. Men för Fastighetssverige berättar han om kapitalet och transaktionerna som kan bli av fastighetsbranschens stora höjdpunkt.


Pictet och Brunswick säljer danska Lindu Ejendomme till Blackstone

Transaktioner Pictet Alternative Advisors och Brunswick Real Estate säljer det gemensamägda fastighetsbolaget Lindu Ejendomme till Blackstone. Portföljen omfattar 14 lättindustri- och lagerfastigheter i Köpenhamn med en total uthyrningsbar area om 84 000 kvadratmeter.


CBRE rekryterar Sagax-chefen

Karriär CBRE ökar ytterligare leveranskapaciteten inom värdering och strategisk rådgivning genom att rekrytera Jacob Holmquist som Director till affärsområdet Valuation and Advisory Services.


Jenny Tuleby.

Efter förvärvet i Köpenhamn – så vill CBRE IM fortsätta växa i Norden

Bolag CBRE IM fortsätter bygga sin bostadsportfölj. Efter ett nytt förvärv i Köpenhamn berättar Jenny Tuleby, nordisk transaktionschef på CBRE IM, hur man ser på nya bostadsinvesteringar, vilka lägen man vill växa i samt hur man vill växa inom andra segment.


Göteborg.

Castellum hyr ut 1 255 kvadratmeter kontor i centrala Göteborg

Uthyrning Omegapoint flyttar in på 1 255 kvadratmeter i Castellums fastighet på Östra Hamngatan 16 i Göteborg.


Corem säljer till Capman.

Corem säljer för 890 miljoner i Köpenhamn

Transaktioner Corem har tecknat avtal om försäljning av en fastighet i Köpenhamn till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 890 miljoner svenska kronor, vilket är i linje med bokfört värde. Köpare är Capman.


Marcus Carlsson, ny senior rådgivare för Hotels på CBRE.

CBRE rekryterar tidigare Strawberry-toppen

Karriär CBRE förstärker Hotels, inom affärsområdet Capital Markets, med Marcus Carlsson, tidigare vd för Strawberry Properties.


CBRE gör flera nyrekryteringar

Bolag CBRE förstärker samtliga affärsområden med seniora chefer, projektledare och analytiker för att omedelbart kunna öka leveranskapaciteten.


Marcus Arvidsson, senior asset manager på CBRE IM.

Investeringsprofilen: Fortsatt försiktighet – men optimism inför 2025

Ekonomi/Finansiering När Fastighetssverige senast talade med Marcus Arvidsson, Senior Asset Manager på CBRE Investement Management, hade det, trots en svajig marknad, varit en ganska aktiv period för bolaget med gott om både försäljningar och köp. Men vad gör han för förutsägelser idag, inför 2024 och in i 2025?


Folksams fastighet på Lindhagensgatan 74 i Stockholm.

Axis Communications öppnar utvecklingskontor i Stockholm

Uthyrning Newsec har bistått Folksam när Axis utökar sin verksamhet med ett nytt kontor i Stockholm. För närvarande har företaget sin svenska utvecklingsverksamhet lokaliserad i Lund och Linköping. Axis och Folksam har signerat ett femårigt hyresavtal.


Daniel Hummel.

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.


Daniel Hummel.

CBRE rekryterar ny vd för rådgivningsverksamheten i Sverige

Bolag CBRE har rekryterat Daniel Hummel som vd till CBRE Sweden AB för att leda rådgivningsverksamheten i Sverige. Han kommer närmast från Stockholm Corporate Finance.


Linda Kjällén, CBRE.

Gröna investeringar ökar fastighetsvärdena

Energi/miljö Miljö- och hållbarhetssatsningar är viktiga för fastigheternas varumärken, men går det att mäta hur de faktiska siffrorna ser ut? Betalar hyresgästerna mer för gröna lokaler? Hur viktiga är egentligen certifieringarna – och avgör det värderingarna? Linda Kjällén, hållbarhetschef på CBRE, tog en pratstund med Fastighetssverige i samband med sin medverkan under Stora Hållbarhetsdagen under torsdagen.


Sophia Tönne, Caroline Sjödin och Fredrik Elm.

CBRE rekryterar trio

Bolag CBRE rekryterar Caroline Sjödin, Sophia Tönne och Fredrik Elm.


Verdions fastighet i Bäckebol.

CBRE får uthyrningsuppdrag av Verdion

Uthyrning CBRE hjälper Verdion att hyra ut 17 698 kvadratmeter logistiklokaler i Bäckebol, norr om Göteborg. Byggnationen påbörjas under hösten 2023 och allt beräknas vara färdigställt till Q3-24. Tillträde sker efter överenskommelse.


Fastigheten i Täby som CBRE IM förvärvat.

CBRE IM köper bostadsfastighet från Aros i Täby

Transaktioner CBRE Investment Management, på uppdrag av en av bolagets fonder, har förvärvat en bostadsfastighet i Täby från Aros Bostad.


Fastigheten på Finnslätten i Västerås får Nordisk Renting som ny ägare.

Castellum säljer fastigheter för 900 miljoner

Transaktioner Castellum säljer fem fastigheter för sammanlagt cirka 900 miljoner kronor i linje med bokförda värden. Fastigheterna består av en portfölj om fyra handelsfastigheter i Nyköping, Jönköping och Linköping som säljs för cirka 600 miljoner kronor till Trophi. Därtill avyttras en industrifastighet i Västerås för cirka 300 miljoner kronor till Nordisk Renting.


Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Nyfosa säljer för 761 miljoner till Blackstone

Transaktioner Nyfosa har avyttrat nio fastigheter med en uthyrningsbar yta om 58 000 kvadratmeter huvudsakligen bestående av lokaler för lager och lätt industri till en fond som förvaltas av Blackstone. Fastigheterna är belägna i Burlöv, Göteborg, Haninge, Huddinge och Härryda. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 761 miljoner kronor.