Image

Sveafastigheter köper av Hemsö

Transaktioner Sveafastigheter köper, tillsammans med samarbetspartnern Residenset, 15 omsorgsfastigheter av Hemsö.
Publicerad den 10 April 2013
Simon de Château. Bild: David Schmidt
Simon de Château. Per Berggren Bild: Hemsö
Per Berggren

Fastigheterna – med inriktning mot LSS och SoL – har en genomsnittlig uthyrningsbar area om cirka 500 kvadratmeter. De ligger Malmö, Västerås, Täby, Nyköping, Linköping, Katrineholm och Kristinehamn.

Köpeskillingen är cirka 132 miljoner kronor. Köpet sker genom det gemensamägda bolaget Högkullen Omsorgsfastigheter AB där Sveafastigheter är huvudägare med Residenset AB minoritetsägare och asset manager.

Högkullen Omsorgsfastigheter AB äger i och med detta förvärv 82 omsorgsfastigheter om drygt 40 000 kvadratmeter spritt på ett stort antal kommuner från Mälardalen till Skåne. Hyresgäster är till cirka 90 procent kommuner alternativt landsting.

– Detta förvärv med högkvalitativa omsorgsfastigheter och långa hyreskontrakt i starka kommuner kompletterar mycket väl Högkullens befintliga fastighetsbestånd. Beståndet börjar bli så pass stort att vi nu kan öka såväl förvaltningseffektiviteten som kvalité och därigenom kundnyttan för våra hyresgäster. Vår ambition med Högkullen är att bolaget skall växa ytterligare och stärka sin position som ledande fastighetsägare och hyresvärd inom denna typ av omsorgsfastigheter, säger Sveafastigheters vd Simon de Château.

- Affären innebär att Hemsö renodlar sitt bestånd genom att sälja ett antal mindre fastigheter. Sveafastigheter med sin specialisering på omsorgsfastigheter av karaktären LSS och SoL är en utmärkt tagare med rätt fokus för att vidareutveckla beståndet, säger Hemsös vd Per Berggren.

MAQS och PWC var legal respektive finansiell rådgivare till Sveafastigheter i transaktionen.

Nordier Property Advisors var rådgivare åt säljaren Hemsö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY