Image

Söderport köper för 1,8 miljarder kronor

Transaktioner Söderport Fastigheter, samägt av Hemfosa Fastigheter och Sagax, förvärvar en fastighetsportfölj till en köpeskilling om 1,8 miljarder kronor.
Publicerad den 28 Mars 2014
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall.

Söderport Fastigheter, samägt av Hemfosa Fastigheter och Sagax, förvärvar en fastighetsportfölj till ett värde av 1,8 miljarder kronor. Säljare är bolag inom Volvokoncernen.

Söderport Fastigheter, vilket Hemfosa Fastigheter äger till lika delar med Sagax har tecknat avtal med bolag inom Volvokoncernen om förvärv av en fastighetsportfölj bestående av tolv fastigheter omfattande cirka 300 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och cirka 900 000 kvadratmeter mark för en total köpeskilling om 1,8 miljarder kronor.

Fastigheterna, vilka huvudsakligen är belägna i Torslanda, Göteborg, utgörs främst av lokaler för lager, lätt industri samt kontor. Resterande fastigheter är belägna i södra och mellersta Sverige och utgörs främst av serviceverkstäder.

Förvärvet medför att Söderport Fastigheters intjäningskapacitet ökar med cirka 100 miljoner kronor på helårsbasis, varav Hemfosas andel är cirka 50 miljoner kronor. Förvärvet är villkorat av godkännande från Konkurrensverket i Sverige. Tillträde beräknas ske under det andra kvartalet 2014.

- Detta är ytterligare en bra och intressant affär för Hemfosa, i linje med vår strategi att genomföra komplexa transaktioner på den svenska fastighetsmarknaden, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Advokatfirman Lindahl biträdde Söderport i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige