Image

Hemfosa i affärer om 149 miljoner

Transaktioner Hemfosa har köpt en fastighet i centrala Sundsvall till ett underliggande fastighetsvärde om 79 miljoner kronor och har sålt tre fastigheter i Växjö, Uppsala och Haninge till ett totalt underliggande fastighetsvärde om 70 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Juni 2014
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall.

Den förvärvade fastigheten utgörs av före detta Sundsvallsbanken, idag uthyrd med Nordea Bank som största hyresgäst. Fastigheten är belägen invid Stora Torget och den totala uthyrningsbara arean uppgår till 5 154 kvadratmeter.

Hemfosa har även genomfört tre försäljningar; i Växjö, Uppsala respektive Haninge, till ett totalt underliggande fastighetsvärde om 70 miljoner kronor, vilket överstiger senaste marknadsvärdering med 24 miljoner kronor. Samtliga sålda fastigheter är projektfastigheter som är helt eller delvis vakanta, och där den sammanlagda uthyrningsbara arean uppgår till 8 689 kvadratmeter.

Hemfosas nettoinvestering uppgår till nio miljoner kronor. Till- och frånträden har skett under april, maj och juni 2014.

– Förvärvet av före detta Sundsvallsbanken stärker vårt segment Kontorsfastigheter i tillväxtorter och bidrar till att ytterligare stärka Hemfosas position i Sundsvall, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige